ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ »ΣΥΝΟΡΑ» ΤΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1735191

Δ Πορφύρης/ΠΣταφυλά

Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι την Κυριακή εντόπισε και αναγνώρισε  2 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κοντά στα σύνορά του πάνω από τη Βαλτική . Τα αεροσκάφη αυτά έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ χθες Τρίτη.

»Αν και οι περισσότερες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ πάνω από την Βαλτική Θάλασσα είναι υποθέσεις ρουτίνας, η πρώτη ανίχνευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, αφορούσε την παρακολούθηση 6 στρατηγικών βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς και αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο σημαντικής δραστηριότητας από πλευράς της Ρωσίας», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ ΙOana Lungescu. Πρόσθεσε ότι

»Την Κυριακή το απόγευμα τα Νατοικά καταδιωκτικά εντόπισαν 4 βομβαρδιστικά  Tu-95 και 2 βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M, που στη συνέχεια καταδιώχθηκαν, δήλωσε η Ι.Lungescu. Ακόλουθα ανιχνεύθηκαν 3 μεταγωγικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Tu-134 και ένα μεταγωγικό An-72. Μιά ώρα αργότερα  ακολούθησαν άλλα 3 αεροπλάνα του ίδιου τύπου».nato-after

Συνολικά, 13 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη κατεγράφησαν την Κυριακή πάνω από την Βαλτική, εντός του διεθνούς εναέριου χώρου αλλά κοντά στα σύνορα της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Αυτά συνοδεύθηκαν από πορτογαλικά και καναδέζικα καταδιωκτικά που έχουν τη βάση τους στις χώρες της Βαλτικής, και αναλαμβάνουν τη φύλαξη του εναέριου χώρου για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

«Η πολεμική δραστηριότητα των Ρώσων έχει αυξηθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες. Μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει αστάθεια και είναι εν δυνάμει επικίνδυνη αν οι διεθνείς κανόνες δεν γίνουν σεβαστοί», προειδοποίησε εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ την Τρίτη, αναφερόμενος στα ρωσικά μαχητικά τα οποία δεν επικοινώνησαν τη θέση τους , ούτε έδωσαν σχέδιο πτήσης.» Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθούν σε διάδρομο εμπορικών αεροπλάνων και δυνητικά να προκαλέσουν ατυχήματα.» (belga 10/12/14 )

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ