ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ:ΜΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ……..

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 safe image.php?d=AQAhw6PrwHZr6u Q&w=487&h=255&url=http%3A%2F%2Farretsurinfo.ch%2Fwp content%2Fuploads%2F2014%2F12%2FNEWS 226112

Στη Γερμανία δεκάδες διανοούμενοι (περισσότεροι από 60) πρώτης σειράς πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας ,καλλιτέχνες,δημοσιογράφοι ,θρησκευτικές προσωπικότητες ,βιομήχανοι απευθύνουν δραματική έκκληση στην Ευρώπη να περάσει σε μια πολιτική αυτοσυγκράτησης και να σταματήσει τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας.

Τίτλος της κοινής διακήρυξης που συνυπογράφουν είναι «Ένας ακόμη πόλεμος στην Ευρώπη ;όχι στ΄όνομά μου! »Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Roman Herzog ,ο τ.ομοσπονδιακός καγκελάριος Gerhard Schröder, ο τ.αντιπρόεδρος της Bundestag Antje Vollmer, Dr. H. C. Otto Schily (τ.Υπουργός Εσωτερικών),Dieter Spöri τ.Υπ.Οικονομικών ,Antje Vollmer, Wim Wenders και πολλοί άλλοι γερμανοί επιφανείς διανοούμενοι και πολιτικοί καλούν σε διάλογο με τη Ρωσία.personnalites allemandes

Εδώ και κάποιο διάστημα η διευθύνουσα τάξη της Γερμανίας παρακολουθεί να αυξάνεται ο κίνδυνος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου.Παρακολουθεί την αντιρωσική υστερία των ΜΜΕ και αποδίδει την πρωταρχική ευθύνη στους εκδότες και αρθρογράφους που « δαιμονοποιούν ολόκληρα έθνη με αβάσιμα και ανυποστήρικτα κείμενα. »

Υπενθυμίζει τα δραματικά μαθήματα της ιστορίας και θεωρούν τη Ρωσία ως μια δύναμη που έχει μια λειτουργία αδιαμφισβήτητη στην ευρωπαική πολιτική ζωή. Ενώ καταδεικνύει με έμφαση την τρίτη προσπάθεια που επιχειρείται τώρα μετά από Ναπολέοντα και επί Χίτλερ ν΄αποκοπεί η Ρωσία από την Ευρώπη.Τρελή και αποτυχημένη όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν.

Δημοσιεύθηκε στην γερμανική εφημερίδα Zeit στις 8.12.14

Αποσπάσματα από το κείμενο:ZeitOnline(1)

Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο,Αλλά η Αμερική,η ΕΕ και η Ρωσία κατευθύνονται ολοταχώς προς έναν πόλεμο καθώς δεν μπαίνει τέλος στο θανάσιμο σπιράλ των απειλών και των αντεγκλήσεων. …..

Η διαμάχη στην Ουκρανία δείχνει ότι η δίψα για εξουσία και κυριαρχία είναι πάντα προβλήματα πολύ υπαρκτά.Το 1990 με το τέλος του ψυχρού πολέμου ελπίσαμε για το αντίθετο….Αμερικανοί όσο και οι Ευρωπαίοι και οι Ρώσοι λησμόνησαν τη θεμελειώδη αρχή να εξοβελίσουν οριστικά τον πόλεμο από τις διεθνείς σχέσεις. Δεν εξηγείται διαφορετικά η δυτική διεύρυνση προς ανατολάς που απειλεί τη Μόσχα ή ακόμη και προσάρτηση της Κριμαίας από τον Πούτιν . Σε αυτή την στιγμή του μεγάλου κινδύνου για την ευρωπαική ήπειρο όπως είναι αυτή που ζούμε τώρα η Γερμανία έχει μια υψηλή ευθύνη για τη διατήρηση της ειρήνης…..

Οι ευρωπαίοι έχουν ακόμη λόγους να φοβούνται…..

Η ανάγκη ασφάλειας των Ρώσων είναι ΄τόσο νόμιμη όσο αυτή των Γερμανών…..

Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ρωσία από την Ευρώπη.Αυτό αντιτίθεται στην ιστορία είναι ανορθολογικό και επικίνδυνο για την Ευρώπη. Μέχρι το Συνέδριο της Βιέννης το 1814 η Ρωσία αναγνωριζόταν ως μια από τις διευθυντικές δυνάμεις της πολιτικής δράσης στην Ευρώπη.Όλοι αυτοί που επιχείρησαν να αλλάξουν αυτό το καθεστώς δια της βίας χρεοκόπησαν και διαχειρίστηκαν ένα τεράστιο λουτρό αίματος όπως αυτό έγινε στην περίπτωση της εγκληματικής και μεγαλομανούς απόπειρας από τη Γερμανία του Χίτλερ.

Εξορκίζουμε όλους τους βουλευτές της Bundestag ως αντιπροσώπους του λαού να σταθούν στο ύψος της κρισιμότητας της κατάστασης και να γίνουν οι θεματοφύλακες της ειρήνης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος ειδικός στην εξωτερική πολιτική καταλαβαίνει εύκολα το φόβο των ρώσων μετά το τέλος του 2008 που τα μέλη του ΝΑΤΟ προσκαλούν τη Γεωργία και την Ουκρανία να μπουν στην Ατλαντική Συμμαχία. Δεν πρόκειται για τον Πούτιν . Οι αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται . Πρόκειται για την Ευρώπη. Στις 3 Οκτωβρίου 1990, ημέρα επανένωσης της Γερμανίας ο πρόεδρος Richard von Weizsäcker είπε : «η εναλλακτική που μας παρουσιάζεται είναι : να ενώσουμε την Ευρώπη ή να ξαναπέσουμε σε εθνικιστικές διαμάχες στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν των επόδυνων ιστορικών παραδειγμάτων. »

Μέχρι τη διαμάχη στην Ουκρανία πιστεύαμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο…..

Οι υπογραφές :…………….

(ilfattoquotidiano.fr 8.12.14)

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ