13/04/2021

Νέο λουτρό αίματος από τους δολοφόνους του ΙΚ

ΕΚΡΗΞΗΔώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε περιοχή βόρεια της Βαγδάτης από επίθεση αυτοκτονίας και τα πυρά όλμων και αυτόματων όπλων των τζιχαντιστών

 ενώ άλλοι έξι  έχασαν τη ζω.ή τους στην ιρακινή πρωτεύουσα από μια σειρά βομβιστικών ενεργειών, όπως ανέφεραν στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.

Οι σιίτες πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν ένα θωρακισμένο όχημα μάχης Humvee και αφού το παγίδευσαν με εκρηκτικά το οδήγησαν σε ένα σχολείο το οποίο είχαν μετατρέψει σε βάση οι σιίτες πολιτοφύλακες κοντά στην περιοχή Ντίτζλα, 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης Σαμάρα.

Ακολούθησε επίθεση με όλμους και αυτόματα όπλα όπως ανέφερε μια πηγή του κέντρου επιχειρήσεων της Σαμάρα επισημαίνοντας ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ σε περιοχές γύρω από την ιρακινή πρωτεύουσα, από εκρήξεις βομβών σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 23, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου βόρεια της Βαγδάτης, ενώ δύο άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη που έγινε σε γεωργική περιοχή νότια της ιρακινής πρωτεύουσας. Μια τρίτη βόμβα που εξερράγη σε εμπορικό δρόμο επίσης στα νότια της Βαγδάτης, σκότωσε άλλους τρεις αμάχους.

Στο δυτικό Ιράκ και στη σουνιτική επαρχία Άνμπαρ τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο της πόλης Γκάρμα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι ισλαμοφασίστες που εκτός των στρατιωτικών θέσεων επιτίθενται επίσης σε οικονομικές και γεωργικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, πήραν υπό τον έλεγχό τους ένα εργοστάσιο παραγωγής αλεύρων και μια εγκατάσταση αποθήκευσης πατάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ