Στην κυρία Βούλτεψη φταίει ο Λαφαζάνης για τη βουτιά του Χρηματιστηρίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

βουλτεψη
 
Για την κυβερνητική εκπρόσωπο η απάντηση στα περί «κινδυνολογίας» που καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση βρίσκεται στις παρακάτω δηλώσεις που έχουν κάνει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα.
Σε ανακοίνωσή της η κυρία Βούλτεψη παραθέτει δηλώσεις του κ. Τσίπρα, του κ. Λαφαζάνη, του κ. Μηλιού, του κ. Βίτσα και

του κ. Παππά σε εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης στις οποίες -μεταξύ άλλων- γίνεται λόγος για νίκη της Αριστεράς ενάντια στη «μάχη» με τις αγορές, δηλώσεις τις οποίες η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «αλλοπρόσαλλες» που προκαλούν τις αγορές.
Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρακαλά τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα, ενώ χαρακτήρισε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ως «ομολογία ήττας».
Η κυρία Βούλτεψη απαντά:
Δεν χρειάζεται να παρακαλά κανείς τις αγορές για να επιτεθούν στη χώρα.
Αρκεί να πανηγυρίζει η «Ίσκρα», το διαδικτυακό όργανο της Αριστερής Πλατφόρμας του κ. Λαφαζάνη, για την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου: «Το ΧΑΑ σε κατάρρευση χωρίς όρια (-7,9%), οι αγορές προεξοφλούν μεγάλη νίκη της Αριστεράς»!
Αρκεί να τις προκαλούν με αλλοπρόσαλλες δηλώσεις όπως οι ακόλουθες:
«Δεν είναι οι αγορές που θα καθορίζουν το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια»: Αλ. Τσίπρας, 9 Δεκεμβρίου.
«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αμφισβητήσει τον ρόλο των αγορών, οι οποίες θα πάψουν να καθορίζουν την πορεία της χώρας μας»: Π. Λαφαζάνης, 28 Νοεμβρίου.
«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία. Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν; Έχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;»: Δ. Βίτσας, Σκάι, 11 Δεκεμβρίου.
«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία. Το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει»: Ν. Παππάς, Λα Στάμπα, 10 Δεκεμβρίου.
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2010 και το οποίο αν είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης: Να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει “κουρεύουμε το χρέος 70%”»: Π. Κουρουμπλής, Βήμα Fm, 2 Δεκεμβρίου.
«Εμείς θα πάμε απευθείας στους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους, όχι στους υπαλλήλους τους»: Γ. Μηλιός, Σκάι, 3 Δεκεμβρίου.
«Αν αγνοήσουν τις επιλογές του ελληνικού λαού, θα πληγούν πρώτα αυτοί που αγνοούν αυτή τη θέληση και τις επιλογές μας»: Π. Λαφαζάνης, Real Fm, 10 Δεκεμβρίου.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει με όλους τους θεσμικούς. Ο Τσίπρας έχει δει τον Ντράγκι, την Κομισιόν, όλους τους θεσμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει από το στόμα η ιδέα αναστολής λειτουργίας του κράτους, των φόρων, των ρυθμίσεων ή οτιδήποτε άλλο»: Γ. Σταθάκης, Σκάι, 9 Δεκεμβρίου.
«Δεν μας τρομάζει η επίθεση των αγορών, αντίθετα ενισχύει την αποφασιστικότητά μας. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας μέχρι τέλους, χωρίς έκπτωση, χωρίς καμιά υποχώρηση και χωρίς να υποκύψουμε σε καμιά απειλή, σε κανέναν εκβιασμό, σε καμιά πίεση του εγχώριου και διεθνούς πολιτικού κατεστημένου»: Δ. Στρατούλης, Alpha Radio, 10 Δεκεμβρίου.
«Οι μνημονιακοί νόμοι θα ισχύουν μέχρι να αλλάξουν»: Αλ. Μητρόπουλος, Σταρ, 10 Δεκεμβρίου.
Τι συμπέρασμα βγάζουν από όλα αυτά βουλευτές και λαός;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ