Άγριο δούλεμα των Ρώσων στους Αμερικάνους για την έκθεση των βασανιστηρίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CIAΗ Ρωσία ειρωνεύτηκε σήμερα την «αλαζονεία» των ΗΠΑ, που παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας μετά τη δημοσιοποίηση της σύνοψης της έκθεσης της Γερουσίας, την οποία χαρακτήρισε «σοκαριστική»

και στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς τα βασανιστήρια τα οποία διέπραξαν πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της CIA.

Η Μόσχα προέτρεψε επίσης την Ουάσιγκτον να αποκαλύψει όλα τα περιστατικά καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το περιεχόμενο (της έκθεσης) προκαλεί σοκ» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Κονσταντίν Ντολγκόφ.

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν την πιο πρόσφατη απόδειξη των συστηματικών ωμών παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τις αμερικανικές αρχές» κατήγγειλε ο ίδιος.

Για τον Ρώσο αξιωματούχο αυτό «δε συνάδει με την αλαζονεία των ΗΠΑ (που υποστηρίζουν) ότι είναι οι κάτοχοι του τίτλου «Υπόδειγμα Δημοκρατίας». Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντερ Λουκασέβιτς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο απόρρητος χαρακτήρας των πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν «υπογραμμίζει το βαθμό της βίας που διαπράττεται εναντίον των κρατουμένων».
Οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν ότι αποτελούν εξαίρεση σε όλα τα πεδία (…) όμως αυτό δείχνει πως κανείς δεν είναι τέλειος» προσέθεσε ο ίδιος.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχολίασαν στο ίδιο ύφος τη δημοσίευση της έκθεσης, τονίζοντας ότι «δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο για τους Αμερικάνους να θέτουν εαυτούς πάνω από το διεθνές δίκαιο» όπως μετέδωσε χαρακτηριστικά σήμερα το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ