ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλοι 32 πακέτο από τον εισαγγελέα για …υποβρύχιες μίζες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

δικαιοσυνη
 
Δεν έχουν τέλος οι δικογραφίες των εξοπλιστικών οι οποίες μετά το πέρας της ανάκρισης παίρνουν τον δρόμο για το δικαστήριο.
Σήμερα ο εισαγγελέας Εφετών Ευστάθιος Βεργώνης ζήτησε την παραπομπή 32 από τους 34 κατηγορούμενους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που σχετίζεται με τις μίζες για τη σύμβαση των υποβρυχίων τύπου 214 με τη γερμανική

Ferostaal.
Και στην περίπτωση των υποβρυχίων η μίζα που μοιράστηκε, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, είναι πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων κατέληξε στις τσέπες μεσαζόντων αλλά και στρατιωτικών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ηχηρά ονόματα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μεσάζοντες αλλά και Ελβετοί τραπεζίτες.
Συγκεκριμένα, στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, οι παλιοί στενοί συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο Ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός και πολλοί άλλοι.
  ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *