15.000 ευρώ θα πάρει σύνταξη ο Ολάντ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Official Photograph of Francois Hollande by Raymond Depardon
 
Μόλις αποχωρήσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων, το 2017, κάθε μήνα, ο Φρανσουά Ολάντ θα βάζει στην τσέπη του το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ (καθαρά) για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο γαλλικό λαό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε την σύνταξη που δικαιούται ο Ολάντ όχι μόνο ως

πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά και για όλα τα προηγούμενα αξιώματα που κατείχε.
Για την εφημερίδα Le Parisien, μπορεί η γαλλική οικονομία να διανύει δύσκολες μέρες, όμως, η κατάσταση αυτή δεν θα έχει αντίκτυπο στον… κουμπαρά του Ολάντ.
Σε τρία χρόνια από σήμερα, κι όταν εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο, θα αρχίσει να λαμβάνει μηνιαίως για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων από το 2012 έως το 2017, ως γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 1997 μέχρι και το 2008, ως δήμαρχος της Τυλ από το 2001 μέχρι και το 2008 και όλα τα υπόλοιπα αξιώματα που κατείχε, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.114 ευρώ.
«Συνολικά, το ποσό του δικαιούται ο Φρανσουά Ολάντ για όλα τα αξιώματα που κατείχε, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής προεδρίας, ανέρχεται στο ποσό των 15.114 ευρώ», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διευθύντρια του προεδρικού γραφείο του Ολάντ, Σιλβί Ουμπάκ.
Αναφορικά με τη σύνταξη του Ολάντ, το Ελιζέ προέβη στην ανακοίνωση αυτή μετά τη δημοσίευση σχετικού άρθρου από το περιοδικό Marianne, το οποίο υποστήριζε ότι, μόλις αποχωρήσει από το προεδρικό μέγαρο, θα λάβει σύνταξη (μικτά) 36 χιλιάδες ευρώ. Το προεδρικό γραφείο, πάντως, διευκρίνισε πως, η σύνταξή του προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τα ακόλουθα ποσά: 6.800 ευρώ είναι η σύνταξη που δικαιούται ως πρώην κοινοβουλευτικός, 6.000 ευρώ ως προέδρος της γαλλικής δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ