Τσίπρας: οι Ελληνες είναι σκληρά καρύδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
 
image
 
Οι Έλληνες είναι «σκληρά καρύδια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται – “Αλίμονο στους ξένους αν πεισμώσουν οι Έλληνες”
Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μόνο νίκη για την Ελλάδα, αλλά και
 
 
θα αποτελέσει και την αρχή μιας αναγκαίας και μεγάλης αλλαγής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ανέφερε πως θα κάνει την χώρα μας αξιότιμο αξιότιμο διαπραγματευτή, θα βάλει όριο σε κάθε διαπραγματευτική συμφωνία για την επιβίωση της χώρας που, όπως τόνισε, σημαίνει «την επιβίωση του λαού».
Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης «που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία» να μην έχουν αυταπάτες». Όπως είπε, οι Έλληνες είναι «σκληρά καρύδια», για αυτό και δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται αλλά, αντιθέτως, πεισμώνουν και «αλίμονό τους αν πεισμώσουν», είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους και στα σενάρια περί Grexit τα οποία «αναζωπυρώθηκαν» τις τελευταίες ημέρες.
«Μην μας εκβιάσουν και μην προσπαθήσουν να μας φοβίσουν. Θα έχουν αντίθετα αποτέλεσμα», είπε και πρόσθεσε: «Άλλη μια φορά αν πουν ότι προτιμούν τους ανθρώπους που είναι βολικοί, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον “εκτοξεύσουν” σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους στις επόμενες εκλογές».
«Αν συνεχίσουν έτσι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Ελλάδα, Ευρώπη, προοπτική», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις αγορές είπε ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν» ή -μιας και βρίσκεται στην Κρήτη- «εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί θα χορεύουν… πεντοζάλη».
«Προειδοποιούμε ότι όσοι παίζουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά», υπογράμμισε.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για επιχείρηση φόβου και τον χαρακτήρισε «πρωθυπουργό του χάους», γιατί, όπως είπε, η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος.
«Γιατί συμπεριφέρεται σαν να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές», είπε και πρόσθεσε: «Στην ουσία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συμβαίνει το αδιανόητο. Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων να καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».
Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες «από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται» να δώσουν τη δική τους μάχη για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή στον τόπο, «για τον δύσκολο δρόμου που θα βαδίσουμε μαζί την επόμενη των εκλογών».
«Θα τα καταφέρουμε. Παρά τις Κασσάνδρες θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ