ΛΑΒΡΟΦ ΚΕΡΡΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Le Secrétaire d'Etat américain John Kerry son homologue russe Sergueï Lavrov le 4 décembre 2014 à Bâle
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

O John Kerry θα συναντήσει τη Δευτέρα στη Ρώμη τον ομόλογό του, ΥΠ.ΕΞ της Ρωσίας Sergueï Lavrov για το ουκρανικό αφού η Washington σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε την Παρασκευή από το Κογκρέσο θα μπορεί να διοχετεύσει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.Η Ουκρανία μιλάει για ιστορική ψήφο που δίνει επίσης τη δυνατότητα για λήψη κι άλλων μέτρων κατά της Ρωσίας.

Το Υπ.Εξ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι Lavrov και Kerry θα συζητήσουν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στην Μ.Ανατολή,τη Συρία αλλά και για την Ουκρανία.

Ο αμερικανός πρόεδρος προτίμησε ως τώρα σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες ανακοινώσεις να προμηθεύσει το ουκρανικό στράτευμα με μη θανατηφόρο υλικό όπως ραντάρ,αλεξίσφαιρα γιλέκα ,γυαλιά νυχτερινής οπτικής.

Η Μόσχα καταδίκασε την απόφαση του Κογκρέσο και του νόμου « που υιοθέτησε χωρίς διάλογο και πραγματική ψήφο και που στρέφεται προς την σύγκρουση » δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η ψήφος αυτή επέρχεται ενώ ο Υπ.Άμυνας της Ουκρανίας Stepan Poltorak ανακοίνωσε ότι 40.000 στρατιώτες θα κληθούν μέσα στο 2015 στα όπλα δηλ. διπλάσιοι σε αναλογία σε σχέση με την προηγούμενη στρατολόγηση.Επίσης 10.500 επιπλέον θα εκπαιδευθούν για να πολεμήσουν ως μισθοφόροι.Θα διπλασισθεί και ο προυπολογισμός για στρατιωτικά έξοδα ενώ η χώρα έχει χρεοκοπήσει.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται διαπραγματεύσεις στο Μινσκ.Οι απαιτήσεις των νεορώσων είναι :η άρση του οικονομικού αποκλεισμού,ανταλλαγή αιχμαλώτων,εφαρμογή 2 νόμων που προβλέπουν αμνήστευση για κάποιους μαχητές τους και η απόδοση περισσότερης αυτονομίας στις περιοχές τους.

Από την πλευρά τους οι ουκρανοί επιδιώκουν ακύρωση των εκλογών της 2ας Νοεμβρίου .Η ομάδα επαφής αποκατέστησε την επικοινωνία εκατέρωθεν και επιχειρεί να βρει μια συμφωνία για την συνάντηση δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ουκρανικής διπλωματία Evguen Perebyïnis στο AFP.

AFP 13/12/14

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ