Τουλάχιστον 2.700 άτομα αγνοούνται στο Ιράκ από την έναρξη της επέλασης των Ισλαμοφασιστών

τζιχαντιστεσΤουλάχιστον 2.700 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, θεωρούνται επίσημα αγνοούμενοι στο Ιράκ μετά την έναρξη της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο αρμόδιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τα ίχνη των μισών και πλέον αγνοουμένων αυτών χάθηκαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος εναντίον της βάσης Σπάισερ, κοντά στο Τικρίτ (βόρεια), πριν από 6 μήνες.

«Ο αριθμός των αγνοουμένων του Σπάισερ έχει ανέλθει στους 1.660» επισήμανε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Άλλοι 487 άνθρωποι εξαφανίστηκαν μετά την κατάληψη της φυλακής Μπάντους, κοντά στη Μοσούλη, από τους τζιχαντιστές.

Και 554 πρόσωπα, περιλαμβανομένων 38 γυναικών, έχουν εξαφανιστεί από άλλες περιοχές, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο απολογισμός αυτός έχει καταρτιστεί βάσει των αναφορών που έχουν υποβάλει οι συγγενείς των αγνοουμένων.

«Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι πιθανόν μεγαλύτερος» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, ο Κάμελ αλ Αμίν, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Και αυτό συμβαίνει επειδή πολλές οικογένειες, που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των εχθροπραξιών ή διαμένουν στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, δε δύνανται να προειδοποιήσουν τις οικογένειες.

Το υπουργείο ζήτησε από τις οικογένειες των αγνοουμένων να δώσουν δείγματα DNA «με στόχο να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τα θύματα που ενδέχεται να έχουν ανακαλυφθεί σε μαζικούς τάφους» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ