Φόβος και τρόμος για επιθέσεις λόγω της ταινίας για τον Κιμ Γιονγκ-ουν

κιμΚυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές της έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους υπολογιστές της εταιρείας Sony.

Μία από τις αμερικανικές κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε την επίθεση ως «κρατική χορηγία» ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. «Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει αν θα προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ερευνητών », δήλωσαν οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα η Sony Pictures ακύρωσε την προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων προβολή της ταινίας “The Interview,” μετά από τις απειλές των χάκερ και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προβληθεί η ταινία.

Εν τω μεταξύ   το FBI δημοσιοποίησε την Τρίτη μια προειδοποίηση προς τα κέντρα θεάματος όπως οι κινηματογράφοι τα θέατρα και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τα studio της εταιρείας Sony Pictures Entertainment ότι εξ αιτίας της ταινίας “The Interview,” θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το ιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ήρθε στην κατοχή του Ρόιτερς, αναφέρει ότι «ο καθένας που συνδέεται με την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση» της ταινίας «θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει στόχος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ