Χίλια μπράβο στον άξιο Μανώλη Σφακιανάκη για αυτή την πρωτοβουλία!

σφTo Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας», το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Παπασπύρου Σπυρίδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το ακροατήριο απαρτιζόταν από περίπου 100 μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας και ειδικούς επιστήμονες.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της ευαίσθητης ομάδας των παιδιών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς είναι ύψιστης σημασίας η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών αυτών, στην κοινωνία της γνώσης και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Παράλληλα έγινε η προβολή της καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, με τη χρήση της οποίας και μέσω της γραμμής CYBERALERT δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time), σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης μίας πρωτοποριακής (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και εκπαιδευτικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ