Το έχασαν/ Του φώναζαν Γιώργο μαζί για την αλλαγή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid-20141218085023.jpg
 
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξεκίνησε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο πλαίσιο της φιλοξενίας στην Κοζάνη της έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».
Ο κύριος Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα ενώ οι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα, που ήταν γεμάτη κόσμο από νωρίς,

χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα όπως «Γιώργο μαζί για την αλλαγή».
Παρόντες στην εκδήλωση είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρώην υπουργός Τύπου Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.
«Πήραμε αποφάσεις που μάτωσαν πολλούς πολίτες και που δεν θα χρειάζονταν αν η Ευρώπη μας έδινε λίγο χρόνο να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ανέφερε ακόμα: «Κανείς δεν δικαιούται να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Και εμείς δεν την παίξαμε. Δεν υπήρχαν τότε σίγουροι 180 βουλευτές».
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ακόμα ότι «το κόμμα έπρεπε σήμερα να υποστηρίζει όσα κάναμε από το 2009» και πως το «λεφτά υπάρχουν» είναι «προπαγανδιστική διαστρέβλωση».
«Το πρόγραμμά μας αγκαλιάστηκε από το λαό, χωρίς να μοιράζει χάντρες των Ζαππείων», σημείωσε.
Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν στη θέση μας όσοι μας έκαναν τότε μαθήματα, ανέφερε και ακόμα «οι έχοντες ευθύνη διακυβέρνησαν και απέτυχαν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα, παρά το ότι είχαν καλύτερες συνθήκες».
«Δεν με συγκίνησε ποτέ η κυβέρνηση, την καρέκλα την έβλεπα μόνο ως μέσο για να εξυπηρετήσω το λαό», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Είναι ψευτοδίλημμα το ποιος θα σκίσει πιο γρήγορα το μνημόνιο. Και οι μεν και οι δε επιδίδονται σε αντιμνημονιακά αδιέξοδα. Από το μνημόνιο αργά ή γρήγορα θα βγούμε, το θέμα είναι η έξοδος από όλα όσα μας οδήγησαν εκεί».
Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε ακόμα διεθνή συνδιάσκεψη για να συζητηθεί το δημόσιο χρέος και αναφορικά με την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή είπε: «Η πρώτη ψηφοφορία επιβεβαίωσε πως η πρότασή μου για άρση του αδιεξόδου ήταν η σωστή».
«Δεν μιλάμε για τρίτο πόλο ή συμπληρωματική πολιτική δύναμη. Να αναβιώσουμε το κίνημα των προοδευτικών αξιών. Αναζητούμε όλοι μια καινούρια αρχή. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά σας φωνή», είπε.
«Ο δρόμος των προοδευτικών αξιών είναι δύσκολος. Έχει και σειρήνες, το έχω ακούσει, να λένε “μην συγκρούεσαι, βολέψου, σκέψου την πάρτη σου”… Αν στο δύσκολο δρόμο έκανα λάθη, προσπάθησα να μείνω πιστός σ’ αυτό το σωστό δρόμο» είπε και η αίθουσα σείστηκε από το χειροκρότημα.
«Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση, στη βάση, με αυτοοργάνωση, να γίνουμε τώρα πρώτοι εμείς η αλλαγή! Αξίζει κάθε πρωτοβουλία για το μέλλον μας» έκλεισε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ