Ισλαμοφασίστες αιχμαλώτισαν στρατιώτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ταλιμπαν2Αφγανοί Ταλιμπάν απήγαγαν και κρατούν αιχμάλωτους 4 Τατζίκους συνοριοφύλακες που έκοβαν ξύλα κατά τη μήκος των συνόρων που χωρίζουν το Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Τατζικιστάν.

«Οι στρατιώτες έκοβαν ξύλα κατά μήκος της μεθορίου όταν έπεσαν σε μία ενέδρα και τους αιχμαλώτισαν οι ένοπλοι μαχητές τους κινήματος των Ταλιμπάν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας των συνοριοφυλάκων του Τατζικιστάν.

«Οι στρατιώτες έχουν οδηγηθεί στο Αφγανιστάν στην παραμεθόριο περιοχή της (επαρχίας) Κουντούζ, τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, περιλαμβανομένης της περιοχής απ’ όπου απήχθησαν» εξήγησε ο στρατιωτικός.

«Οι συνοριοφύλακες έκοβαν ξύλα για να τα κάψουν στους λέβητες» προκειμένου να ζεσταθούν, συνέχισε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν έχουν αρχίσει.

Η απαγωγή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε απόσταση 220 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Ντουσαμπέ.

Το Τατζικιστάν, μία πρώην σοβιετική δημοκρατία στην κεντρική Ασία, έχει χερσαία σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων με το Αφγανιστάν, απ’ όπου περνούν ναρκωτικά με κατεύθυνση τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Οι αρχές της χώρας είχαν επαναλάβει επανειλημμένως την ανησυχία τους μπροστά στην αποχώρηση των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού από το Αφγανιστάν, που εντείνει τον κίνδυνο της περαιτέρω επιδείνωσης του φαινομένου της διακίνησης οπίου και ηρωίνης και την τρομοκρατική απειλή στις χώρες με τις οποίες γειτνιάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ