Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

9922489883_1844a4fb91_z

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η υπογραφή του σχεδίου νόμου στις 18 Φεβρουαρίου, που επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις κατά των μελών της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ο Ομπάμα έχει αρχίσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής – δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Καράκας Samuel Μονκάδα. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Maduro.

«Με τη δικαιολογία της ενίσχυσης της κοινωνίας των πολιτών γίνονται  κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, ενώ τα μέτρα έχουν άλλους σκοπούς. Αλλά ποιοί είναι αυτοί  «άλλοι σκοποί»; Θα πρέπει να διαβάσετε το νόμο λεπτομερώς , για να κατανοήσετε τους στόχους. Αυτοί οι στόχοι δεν είναι παρά η αποσταθεροποίηση και η ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Στο τέλος του εγγράφου, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει 30 ημέρες για να αναπτύξει ένα σχέδιο για την προώθηση και τη χρηματοδότηση  εγχώριων οργανώσεωνς της Βενεζουέλας, μέσω των οποίων θα διανέμεται στη Βενεζουέλα και η «Φωνή της Αμερικής», δηλαδή, ένα όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης των ΗΠΑ για  τον πληθυσμό της Βενεζουέλας. Αυτό είναι καθαρή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Βενεζουέλας « , δήλωσε ο Samuel Moncada,  σε συνέντευξή του στο ισπανόφωνο ρωσικό κανάλι RT.

Η εκστρατεία για την αλλαγή εξουσίας στο Καράκας πραγματοποιείται από τους Αμερικανούς εδώ και 15 χρόνια – είπε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη. Αυτή η εκστρατεία χρησιμοποιείται όλα τα μέσα .Χρηματοδοτεί  ταραχές και τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και μια ισχυρή αντι-κυβερνητική προπαγάνδα.

«Και όταν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, χρησιμοποιώντας τη νόμιμη εξουσία, λαμβάνει μέτρα για τη διατήρηση της εσωτερικής τάξης, η Ουάσιγκτον, λέει ότι η χώρα έχει παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και αρχίζει να καταδικάζει τις ενέργειες του Καράκας» , – είπε ο διπλωμάτης της Βενεζουέλας.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έχουν την εξουσία που τους δίνει το δικαίωμα  να επικρίνουν τις πολιτικές των άλλων χωρών. Αλλά την ίδια στιγμή, πολλές από τις ενέργειες της Ουάσιγκτον είναι αυτές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ και πολλά χρόνια απαγάγουν ανθρώπους και τους κρατούν  σε μυστικές φυλακές της CIA σε όλο τον κόσμο, υποβάλλοντάς τους σε  βασανιστήρια. Η Ουάσιγκτον αγνοεί την πραγματικότητα, δημιουργεί τη δική της εικονική πραγματικότητα και την χρησιμοποιεί ως προπαγάνδα, για την κατασκευή των νέων της όπλων . Πρέπει να αποτρέψουμε τέτοιες ενέργειες, ενιαία, ως Διεθνής Κοινότητα « – συνόψισε ο Samuel Μονκάδα.

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ