Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάμε για την τρίτη και «φαρμακερή» ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και Όλοι παρακολουθούμε ένα ρεσιτάλ κινδυνολογίας, απειλών, και όλων των «ωραίων» που συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της χώρας, μια …. «σκηνή», που ανήκει στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ θέατρο της γης.
Διαγγέλματα, λόγια μεγάλα και παχιά από ΟΛΕΣ τις πλευρές, ετοιμασίες για εκλογές (φτου κακά), γιατί ο εξαποδώ έχει πολλά ποδάρια, και φυσικά, το ΖΟΡΙ ΟΛΩΝ όσων υποτίθεται πως κυβερνούν, είναι μη χάσουν την ρημάδα τη καρέκλα, η όπως θα έλεγε κάποιος πιο παλιά, την «κουτάλα».
Μέσα σε όλα αυτά, στον όλο παραλογισμό που επικρατεί, έρχεται και ο άλλος να ιδρύσει κόμμα!
Ρε αδέλφια, ΠΟΣΟ ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ μου λέτε;
Και δεν είναι τίποτα, βγαίνουν στο καπάκι από τα…. «κεντρικά» και αρχίζουν τις δηλώσεις, έχοντας όμως ξεχάσει πάρα πολλά πράγματα, έχοντας ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κενό μνήμης, γιατί έτσι και δεν το είχαν, άποψη μου είναι πως το λιγότερο που θα είχαν να κάνουν θα ήταν να πάνε σπίτια τους ΟΛΟΙ και να μην ξαναβγούν από εκεί.
Πάμε να δούμε το δημοσίευμα….
«Χ.Τρικούπη: Προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου η υπονόμευση της ενότητας
Αθήνα
Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές σε προσωπικούς σχεδιασμούς και ανιστόρητες εσωστρεφείς συζητήσεις, εξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και της φημολογούμενης εξαγγελίας ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρεται σε «άτυπη ενημέρωση» που εκδόθηκε, «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου». Προστίθεται ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως, θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».
Αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου στη Βουλή, όπου, όπως αναφέρεται, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου «να μη διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική του υποχρέωση».
Όπως επίσης τονίζεται, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας άλλης περιφέρειας επιθυμεί. Προστίθεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενός συνεδρίου που δεν θα είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο.
Αντίθετα, όπως αναφέρεται, το συνέδριο που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου, «δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα ασαφές συνέδριο του ‘χώρου’, χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα».
Γίνεται μνεία και σε παλαιότερες αναφορές του κ. Βενιζέλου, ο οποίος έχει πει ότι όλα τα στελέχη και κυρίως όσα είχαν προσωπική συμμετοχή στις κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο και την παράταξη, πρέπει να ανταποκριθούν στο χρέος τους για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Τονίζεται, επίσης, ότι το μεγάλο θέμα για τη χώρα δεν είναι οι «προσωπικοί σχεδιασμοί οποιουδήποτε, αλλά η διαφύλαξη της πολιτικής και εθνικής σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο και οδηγεί σε αλλαγή σελίδας».
Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζεται ότι «αν η χώρα οδηγηθεί εκβιαστικά σε εκλογές, τότε η μάχη των εκλογών θα είναι μάχη για τη μετεκλογική επιβίωση της χώρας και υπό αυτές τις περιστάσεις ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμος».
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κ. Βενιζέλος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ενότητα του χώρου και προστίθεται ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τη συστράτευση των στελεχών μέχρι την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον ‘Αρειο Πάγο.»
ΠΗΓΗ ΙΝ.GR
Εδώ είμαστε, και είναι το λιγότερο για γέλια, να μιλούν για… «ενότητα και αγώνες» ΟΛΟΙ εκείνοι που διέλυσαν την όποια ενότητα είχε το κόμμα που λέγεται ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δε θέλω να υπερασπιστώ ΚΑΝΕΝΑ κόμμα, απλά τα μηνύματα που παίρνω για τα μεγάλα και παχιά λόγια περί ενότητας και άλλων, έκαναν πολύ κόσμο να εξοργιστεί, κόσμο που ΚΑΠΟΤΕ ανήκε σε αυτό το χώρο, αλλά…. Μας τελείωσε, όπως τελείωσε και ο ίδιος ο χώρος. Από τι, και από ποιους ήρθε το τέλος;
Αυτό αφήνω ΕΣΑΣ Σύντροφοι να το πείτε, γιατί ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ η όλη υπόθεση έγινε «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ», και άλλες πολλές και γαργαλιστικές λεπτομέρειες που είχαν τα γνωστά αποτελέσματα, να διώξουν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και να φτάσει το κόμμα, όπως έλεγε και ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ, να «ξεχειλίζει ένα τρίκλινο».
Αφήστε λοιπόν τα παχιά λόγια περί ενότητας, και «προσβολών σε μνήμες», γιατί δε μας καίγεται ΚΑΡΦΙ για το τι θα κάνετε. Κοιτάτε ΜΟΝΟ την ΠΑΡΤΗ σας, και έχετε (όπως πάντα άλλωστε) οι περισσότεροι γραμμένη στα παλαιοτερα των υποδημάτων σας και την ενότητα, και όλα τα άλλα…
Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ