Ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν τμήμα της Ντουλουίγια από τους τζιχαντιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣOι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και οι πολιτοφύλακες που παραμένουν πιστοί στην ιρακινή κυβέρνηση ανέκτησαν τον έλεγχο πολλών συνοικιών της Ντουλουίγια

που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τίγρη, βόρεια της Βαγδάτης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας και του στρατού.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, συμμετέχουν μαχητές παραστρατιωτικών ομάδων, Ιρακινοί στρατιώτες και μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας με στόχο να σπάσουν την πολιορκία της πόλης από τους αντάρτες, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βόρεια της Βαγδάτης.

«Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας με την στήριξη των εθελοντών (πολιτοφυλάκων) ελέγχουν μεγάλα τμήματα της Ντουλουίγια όπου βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια» δήλωσε ο Χάλαφ Χάμαντ, ένας αρχηγός της αστυνομίας από τη Ντουλουίγια.

«Τώρα οι τζαιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους παγιδεύτηκαν σε ορισμένες περιοχές στα βορειοδυτικά της πόλης».

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει το βόρειο τμήμα της πόλης από τον Ιούνιο και περικύκλωσαν το νότιο τμήμα της Ντουλουίγια όπου τα μέλη της φυλής αλ Τζουμπούρι αρνήθηκαν να ορκιστούν πίστη στους αντάρτες.

«Από νωρίς το πρωί έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια. Το μόνο που μπορούμε να ακούσουμε είναι τα πολεμικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν και τον καταιγισμό πυρών από τα πολυβόλα» επισήμανε ο Μπάντο Άχμεντ, ένας κάτοικος της Ντουλουίγια.
«Περιμένουμε απεγνωσμένα να μας απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ