Νέο λουτρό αίματος στη Βαγδάτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΡΗΞΗΈνας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε σιίτες προσκυνητές βόρεια της Βαγδάτης, τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 άτομα, ανέφεραν αξιωματούχοι και ένας επιζών από την έκρηξη.

Η επίθεση στην περιοχή Taji, που είχε ως στόχο μια σκηνή που σερβίρει αναψυκτικά για τους προσκυνητές, τραυματισε επίσης τουλάχιστον 35 ανθρώπους.

Προσκυνητές από το Ιράκ και το εξωτερικό προχωρούσαν προς τη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, για να τιμήσουν τον θάνατο του Χασάν αλ-Ασκάρι, ενός από τους 12 σεβαστούς σιίτες ιμάμηδες, ο οποίος είναι θαμμένος στην πόλη.

«Διανέμαμε τρόφιμα, φρούτα και τσάι για τους προσκυνητές που περπατούσαν προς τη Σαμάρα και ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε», ο Sajjad, 25, δήλωσε σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, όπου ο αδελφός του Μουσταφά μεταφέρθηκε τραυματισμένος.

Ο βομβιστής έφερε μια σιιτική σημαία ως μεταμφίεση και φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγαλύτερος) πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που μετέφερε, είπε ο Sajjad.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αλλά βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από σουνίτες εξτρεμιστές στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας. AP, alarabiya

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ