Ανταλλαγή ομήρων για να σωθεί η γυναίκα του "χαλίφη" ζητούν οι ισλαμοφασίστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

χαλΟι Λιβανέζοι αστυνομικοί και στρατιώτες που έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές θα σωθούν εάν η Βηρυτός απελευθερώσει όλους τους μουσουλμάνους που έχουν συλληφθεί

και σχετίζονται με τον πόλεμο στη Συρία, μεταξύ των οποίων και την πρώην σύζυγο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ένας μεσολαβητής.

Ο σαλαφιστής σεΐχης Ουίσαμ αλ Μάσρι διαπραγματεύεται εδώ και πολλές εβδομάδες την απελευθέρωση των 25 στρατιωτών και αστυνομικών που έχουν απαχθεί από το ΙΚ και από το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Οι Λιβανέζοι απήχθησαν στις αρχές Αυγούστου στον ανατολικό Λίβανο και μέχρι σήμερα τέσσερις όμηροι έχουν εκτελεστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό ο Μάσρι είπε ότι το ΙΚ του μετέφερε ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο οι τζιχαντιστές δεσμεύονται να μην εκτελέσουν τους ομήρους εφόσον συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τις αρχές.

Το Ισλαμικό Κράτος ζητά “την απελευθέρωση όλων των μουσουλμάνων που κρατούνται στον Λίβανο και σχετίζονται με την πόλεμο στη Συρία”, συνέχισε ο μεσολαβητής, κατονομάζοντας μόνο δύο από τους κρατούμενους, δύο γυναίκες, την “Σάτζα και την Όλα”.

Η Σάτζα αλ Ντουλάιμι είναι πρώην σύζυγος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ενώ η Όλα Τσέρκας είναι παντρεμένη με τον Αμπού Άλι αλ Σισάνι, έναν διοικητή του Μετώπου αλ Νόσρα που εντάχθηκε στο ΙΚ. Η σύλληψη των δύο γυναικών από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου είχε ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο μήνυμά του το ΙΚ θέτει και άλλους όρους, όπως τη δημιουργία μιας “ουδέτερης ζώνης” εντός του λιβανέζικου εδάφους, στα σύνορα με τη Συρία.

Τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα είχαν επιτεθεί σε Λιβανέζους στρατιώτες στο χωριό Άρσαλ που συνορεύει με τη Συρία, σκοτώνοντας 20 στρατιώτες και 16 πολίτες. Οι τζιχαντιστές , αφού έχασαν δεκάδες μέλη τους, αποσύρθηκαν τελικά στα κοντινά βουνά παίρνοντας μαζί τους περίπου 30 Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ