ΟΙ ΙΤΑΛΙΔΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥΣ/ΒΙΝΤΕΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4d1a-b19a-d7675563a645

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Δύο νεαρές Ιταλίδες, »ένθερμες υποστηρίκτριες και ακτιβίστριες της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης», που φιγουράριζαν πριν την απαγωγή τους από τους »συντρόφους -ισλαμιστές » με τις νέες σημαίες της Συρίας και είχαν εισέρθει παρανόμως στη χώρα, εμφανίστηκαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε βίντεο των ισλαμιστών.

Πριν την απαγωγή τους με σημαία αποικιοκρατική της αντιπολίτευσης στην ΙταλίαΠριν την απαγωγή τους με σημαία αποικιοκρατική της αντιπολίτευσης στην Ιταλία

Στο βίντεο , οι Vanessa Marzullo και Γκρέτα Ramelli που απήχθησαν από ενόπλους ισλαμιστές στο βόρειο Χαλέπι, εμφανίσθηκαν καλυμένες με τα κατάμαυρα τσαντόρ να ζητούν από την ιταλική κυβέρνηση την απελευθέρωσή τους. Η μια νεαρή κοπέλα κρατάει ένα χαρτί με την ημερομηνία 17/12/14 και η άλλη διαβάζει το μήνυμα -έκκληση στα αγγλικά. Αυτό σημαίνει ότι η σκηνή γυρίστηκε πριν τα Χριστούγεννα, αλλά επιλέχθηκε η Πρωτοχρονιά ως ημερομηνία δημοσίευσης της είδησης.

Πριν την απαγωγή τους με σημαία αποικιοκρατική της αντιπολίτευσης στην Ιταλία
Πριν την απαγωγή τους με σημαία αποικιοκρατική της αντιπολίτευσης στην Ιταλία

 

Το 23 δευτερολέτων διάρκειας βίντεο δεν δίνει οπτικές λεπτομέρειες για τον τόπο κράτησή τους. Ο λογαριασμός ανάρτησης ανήκει στην τρομοκρατική παραφυάδα της Αλ Κάιντα στη Συρία, Τζαμπχάντ Αλ Νούσρα(Μέτωπο της Νίκης) και φέρει τον τίτλο: «H Al -Nusra Front έχει αιχμαλωτίσει δύο ιταλίδες λόγω της συμμετοχής της κυβέρνησής τους στο συνασπισμό εναντίον μας.» Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι κρατούμενες του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Αύγουστο, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει δημοσιεύματα ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν είχε δώσει στοιχεία σχετικά με το ποιά ομάδα είχε απαγάγει τις γυναίκες.

[wpvideo MI2pqdfQ]

Στο βίντεο στο YouTube οι δύο νεαρές ζητούν βοήθεια για να επιστρέψουν στο σπίτι τους, επειδή αντιμετωπίζουν «σοβαρό κίνδυνο». Το Υπουργείο Εξωτερικών, πάλι, δεν επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των εικόνων σύμφωνα με την Republica. Όμως ο πατέρας της Βανέσα Σαλβατόρε Marzullo, δήλωσε:

«Είδαμε τις εικόνες αυτές, τις πρώτες φωτογραφίες της Vanessa και της Greta μετά από μήνες, φαίνονται να είναι αρκετά καλά, αν και σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση » και πρόσθεσε:« Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τις βλέπουμε και είμαστε αισιόδοξοι »

Η έκκληση που γίνεται στα αγγλικά έχει ως εξής:

«Εμείς οι Γκρέτα Ramelli και Vanessa Marzullo, θα παρακαλέσουμε την κυβέρνησή μας και τους διαμεσολαβητές της να μας φέρουν πίσω πριν από τα Χριστούγεννα. Αντιμετωπίζουμε σοβαρό κίνδυνο και μπορεί να μας σκοτώσουν. Η κυβέρνηση και οι διαμεσολαβητές της θα είναι υπεύθυνοι για τις ζωές μας. «

Οι δύο κοπέλες σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα πιθανότατα είναι αιχμάλωτες του Ισλαμικού Κράτους που έχει συγχωνευθεί με την Αλ Νόσρα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου υπήρξε η πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, ότι οι δυο νεαρές είχαν πωληθεί δύο φορές σε άλλες ομάδες, αλλά χωρίς να καταλήξουν στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους . Η είδηση είχε προέρθει ​​ από τη λιβανική εφημερίδα al Akhbar, η οποία είχε ασχοληθεί με την υπόθεση των κοριτσιών και το πως στρατολογούνται οι νέοι άνθρωποι από το ψευδεπίγραφο επαναστατικό συμβούλιο του Χαλεπίου.

dimpenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ