7/05/2021

Ξαφνικός έρωτα του Spiegel με την Ελλάδα

σπιεγελΩς μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη, αποκαλεί μια πιθανή νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα ο Γιάκομπ Αουγκσταϊν, γιός του ιδρυτή του der Spiegel Ρούντολφ Αουγκστάιν

με σημερινό του άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού που φέρει τον τίτλο “γιατί να υποφέρουν οι Έλληνες”.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Ποιός είναι ο κυρίαρχος στη Δημοκρατία; Ο λαός ή το κεφάλαιο; Δεν θέλει και ερώτημα θα έλεγε κανείς. Γιατί η δημοκρατία διαφέρει από τη δικτατορία χάρις στις εκλογές. Εκτός αν ένας λαός απειλεί να ψηφίσει αριστερά. Τότε ξεσηκώνονται οι ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας για τη δημοκρατία των Ελλήνων: «πάλι εκλογές θέλουνε »! Και η «Bild-Zeitung» καλεί την Ανγκέλα Μέρκελ να μην το επιτρέψει αυτό. Η καγκελάριος πρέπει να ξεκαθαρίσει στους Ελληνες τι προσδοκά από την κυβέρνησή τους. Η Δημοκρατία είναι πολυτέλεια για τους έχοντες. Και οι Ελληνες είναι χρεωκοπημένοι. Για αυτό καλύτερα να αφήσουν τις εκλογές. Τι φρικτό επιχείρημα;»

Και συνεχίζει:

«Η κρίση της ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος. Ο Αλέξης Τσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την ΕΕ, ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ