Γερμανικό παραλήρημα από κομματόσκυλο της Μέρκελ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να εκβιάζει την Ευρώπη…»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

παραλιριμαΤην ίδια ώρα που το σενάριο, που θέλει το ΣΥΡΙΖΑ νικητή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να εκβιάζει την Ευρώπη.

Ο Michael Fuchs, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, λέγοντας ότι η Τρόικα ενδέχεται να αναγκαστεί να παραιτηθεί από τα μελλοντικά δάνεια διάσωσης της χώρας.

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί να περικόψει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας, τότε η τρόικα θα πρέπει να περικόψει τις πιστώσεις για την Ελλάδα» δήλωσε ο Fuchs σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

Ο Γερμανός βουλευτής πρόσθεσε ότι η ΕΕ και οι χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης δεν θα πρέπει πλέον να πιέζονται ώστε να σώσουν την ελληνική οικονομία είτε από την κατάρρευση, είτε από την έξοδο από το ευρώ.

«Οι εποχές που έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα έχουν περάσει. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια πολιτικού εκβιασμού. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον σημασία για το ευρώ», κατέληξε ο Fuchs.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ