8/05/2021

Ξεκινούν την έρευνα για τους υπεράριθμους επιβάτες

burned-ship-norman-atlantic-v3
 
Μπορεί προς το παρόν ο πλοίαρχος, Αρτζίλιο Τζακομάτζι και ο πλοιοκτήτης του «Norman Atlantic», Κάρλο Βισεντίνι, να ερευνώνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, αλλά τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν στη λίστα των κατηγορουμένων και

άλλα μέλη του πληρώματος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η εισαγγελία του Μπάρι πρόκειται να ξεκινήσει την έρευνά της γύρω από τη ναυτική τραγωδία που βύθισε στο πένθος Ιταλία και Ελλάδα, από το υπεράριθμο των επιβατών.
Όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας, Τζουζέπε Βόλπε, είναι βέβαιο πως υπήρχαν 18 επιπλέον επιβάτες, ενώ παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο.
Οι αρμόδιοι των ιταλικών αρχών έχουν ήδη στα χέρια τους τα έγγραφα της ναυλώτριας εταιρίας, Visemar, τα οποία εξετάζουν ώστε να κατανοήσουν ποιο ήταν το όριο της χωρητικότητας του «Norman Atlantic».
Βάσει των στοιχείων που θα προκύψουν, όπως επισημαίνουν ιταλικά δημοσιεύματα, η εισαγγελία θα κρίνει κατά πόσο το περιστατικό συνιστά αμέλεια ή πρόκειται για έγκλημα από δόλο.
Στην απόφαση αυτή θα βοηθήσουν οι μαρτυρίες των επιβατών, οι οποίοι πρόκειται να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια τις δραματικές στιγμές που βίωσαν στο πλοίο, καθώς και για τη διαδικασία εκκένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ