Παραιτείται ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

napolitano-1
 
Επιβεβαίωσε και επίσημα πλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο την πρόθεσή του να παραιτηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.Ο Ιταλός πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση στο σημερινό πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του.
«Ετοιμάζομαι να παραιτηθώ, έχω φθάσει σε μια ηλικία που φέρνει μαζί της όλο και

περισσότερους περιορισμούς και δυσκολίες όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων μου, που είναι περίπλοκα και πολύ απαιτητικά», δήλωσε ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, στο διάγγελμά του προς τους Ιταλούς.
Ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι η απόφασή του «έχει προσωπικό χαρακτήρα» και πως συνειδητοποιεί την γενικευμένη ανησυχία για την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας, την ανεργία, τις απώλειες θέσεων εργασίας.
Ο 89χρονος Ναπολιτάνο, είχε αφήσει να εννοηθεί επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι θα εγκαταλείψει πρόωρα τον θώκο.
Τον Απρίλιο του 2013 ο Ναπολιτάνο είχε δεχθεί να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία αλλά προσωρινά, για να διευκολυνθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης και η προώθηση μεταρρυθμίσεων. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2006, για επταετή θητεία.
Ο Ναπολιτάνο κάλεσε τους Ιταλούς «να ξαναβρούν την αναγκαία εμπιστοσύνη στον εαυτό τους» και ευχήθηκε «να μπορέσει να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία για να γεννηθεί μια νέα Ιταλία».
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο και ανεφάρμοστο από τις προτροπές ορισμένων υπέρ της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα, της διάλυσης της ευρωζώνης και της κοινής πολιτικής (της ΕΕ) κατά της κρίσης», πρόσθεσε ο Ναπολιτάνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ