15/05/2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ..δεύτερος για έντοκο γραμμάτιο που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά!

entoka leftaΚι όμως.. Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για πρώτη φορά για έκδοση εντόκων γραμματίων που δεν θα το αγοράσουν θεσμικοί επενδυτές, αλλά ο ελληνικός λαός.

Ο πρώτος που το έπραξε ήταν ο ..τέως Υπουργός Οικονομικών και νυν κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους λίγα 24ωρα πριν η χώρα βγει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στις διεθνείς αγορές!

Η διαφορά των δυο; Ο ένας μίλησε με τεχνοκρατικούς όρους (που στην ουσία δεν καταλαβαίνει ο κόσμος) και ο Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ με όρους ..λαϊκούς. Τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά αυτών των εκδόσεων όπως το σκέφτονταν τότε ο Στουρνάρας και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διευκρινιστεί, δηλαδή το πώς ακριβώς πρέπει να γίνουν και να καλυφθούν οι εκδόσεις.

Τι είχε πει τότε ο κύριος Στουρνάρας που τώρα «απολαμβάνει» για 5 χρόνια τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας; Το Ολυμπία σας υπενθυμίζει τις δηλώσεις Στουρνάρα, που τα ΜΜΕ όμως δεν θυμήθηκαν, ενώ τότε δεν έδωσαν και ιδιαίτερη σημασία.

Άτυπη ενημέρωση Υπουργείου Οικονομικών (09/04/2014)

Η ερώτηση του δημοσιογράφου: Υπάρχει περίπτωση να πάμε σε 12μηνο έντοκο

Η απάντηση Στουρνάρα:

«Δεν είναι κάτι που το έχουμε αποκλείσει. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια δεύτερη προσέγγιση, η οποία βασικά θα προσεγγίζει το retail πια, το οποίο πιθανόν να προσφερθεί σε νοικοκυριά –να το πω έτσι- και όχι σε  θεσμικούς. Αυτή τη στιγμή πάντως υπάρχει ζήτηση από θεσμικούς. Μάλιστα real man investors για ετήσιο ελληνικό κίνδυνο. Το έντοκο είναι εργαλείο ρευστότητας, δεν είναι credit. Είναι εργαλείο credit για όποιον είναι συντηρητικός. Δεν είναι μια κατ΄ εξοχήν τιμολόγηση του credit κινδύνου της χώρας. Είναι liquidity και πρέπει να μείνει έτσι. Κατά συνέπεια ένα καλό εργαλείο για το retail. Το άλλο αν χρησιμοποιηθεί έτσι – αν θέλετε- δεν θα είναι η σωστή του χρήση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ