Αυτό είναι το κόμμα του ΓΑΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

372540ereportaz.gr
Παρά τις παρεμβάσεις παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και τις συνεχείς προσπάθειες να τον μεταπείσουν, φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμος να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος. Μέχρι το Σάββατο το βράδυ, είναι σίγουρο ότι θα καταστήσει γνωστή ο ίδιος την πρόθεσή του για την ίδρυση του κόμματος.
Με προσωπική του δήλωση ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου», ενώ παρουσίασε και το «ρόδο του σοσιαλισμού», το σύμβολο του «Κινήματος Αλλαγής».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, το νέο κόμμα θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο. Αύριο σε κεντρική εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ιδρυτική διακήρυξη. Όλα θα συνοδεύονται από έναν ικανό αριθμό υπογραφών. Η ημερομηνία 3 Ιανουαρίου επελέγη προφανώς για να γίνει ο συνειρμός με την 3η Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Οι υπογραφές αυτές θα είναι κυρίως από νέα και άγνωστα στελέχη και λιγότερο έως καθόλου από γνωστούς παράγοντες του πολιτικού βίου, ώστε να δοθεί η εντύπωση του νέου ξεκινήματος.
Βασική επιδίωξη είναι να αποτελέσει το νέο κόμμα την έκπληξη των εκλογών και να κατακτήσει την τρίτη θέση, πάνω από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, φυσικά και τη Χρυσή Αυγή. Να γίνει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.
venizelos-papandreou
Ποιοί θα μετέχουν στο νέο κόμμα:
– Φίλιππος Σαχινίδης (νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ, θα κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα)
– Θάνος Μωραΐτης (νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία)
– Γιώργος Πεταλωτής (υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης)
– Μιχάλης Καρχιμάκης (υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου)
– Σωκράτης Ξυνίδης (υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης)
– Ρεγγίνα Βάρτζελη και Φίλιππος Πετσάλνικος (πιθανόν υποψήφιοι στο Επικρατείας)
– Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (επί των οργανωτικών)
– Γιώργος Πετρουλάκης.
​Ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να είναι ενοχλημένος από τη συμμετοχή στελεχών του «παλιού ΠΑΣΟΚ»Ορισμένες πληροφορίες θέλουν να σκέπτονται τη μεταπήδηση στο κόμμα Παπανδρέου στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Αντιθέτως, εξαιρετικά δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, καίτοι είχε δηλώσει «παρών» στη νέα κίνηση, φέρεται να είναι ενοχλημένος από τη συμμετοχή στο κόμμα στελεχών που ανήκουν στο «παλιό ΠΑΣΟΚ»
Ωστόσο το νέο κόμμα περιμένουν με ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις τόσο το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και τα άλλα κόμματα, που απειλούνται με απώλειες, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το Ποτάμι, ενώ με επιφύλαξη το αντιμετωπίζει και η ΝΔ, καθώς θα υπάρχει μία ακόμη πολιτική δύναμη που θα αμφισβητεί την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «επιτυχημένης» τριετίας από το 2012 και μετά.
Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση με δημοσιογράφο αφού εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποστήριξε ότι εφ” όσον συμβεί κάτι τέτοιο θα αποσυρθεί από την πολιτική για να ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή του καριέρα.
Ο ίδιος ο Παπανδρέου δε φαίνεται να πτοείται από τις συγκεκριμένες αντιδράσεις, τις οποίες τις θεωρεί δεδομένες και επομένως δεν πρόκειται να βαρύνουν στην ήδη ειλημμένη απόφασή του.
Ρήξη με το παρελθόν και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες είναι το σύνθημα, το οποίο επαναλαμβάνει συνεχώς στους συνεργάτες του, θεωρώντας ότι τα στελέχη που αντιδρούν αδυνατούν να κατανοήσουν μία άλλη πολιτική που έχει σχέση με την αξιοκρατία και όχι με τα δοβλέτια και τους θώκους.
Τέρμα στην πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους είναι μία άλλη από τις βασικές θέσεις που θα προσπαθήσει να περάσει στο επόμενο διάστημα.
Ενδιαφέρον έχει και η χρηματοδότηση της όλης προσπάθειας εφ” όσον είναι γνωστό ότι μία τέτοια κίνηση εκτός από δουλειά προϋποθέτει πολλά έξοδα. Γραφεία κατά τόπους σε όλη την επικράτεια και προσωπικό. Πέραν των εθελοντών οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να συνεργαστούν σίγουρα θα υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός αμειβομένων υπαλλήλων προκειμένου να στελεχωθούν οι βασικοί πυρήνες του κόμματος.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των επιχειρηματιών εκείνων που θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια, είναι όμως σίγουρο ότι ούτε οι ίδιοι θα θελήσουν μέσα σε μία τόσο πολωμένη πολιτική ατμόσφαιρα τέτοιου είδους δημοσιότητα.
Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου
«Νέα χρονιά,
Νέο ξεκίνημα.
Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τιςπροοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.
Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Αύριο, στις 5:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.
Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα «Ελληνικό Σχέδιο» και Θεσμούς που λειτουργούν – με τον πολίτη συμμέτοχο.
Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.
Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στηΜεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιας Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο – που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.
Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,
Από αύριο, 3 του Γενάρη,
Πάμε»
Δημοσκόπηση για το νέο κόμμα :
http://www.ereportaz.gr/afto-ine-to-komma-tou-gap/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ