Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Στο δρόμο του "χαλίφη" ο υπουργός Υγείας – "Καριέρα των γυναικών είναι η μητρότητα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μουεζ«Καριέρα της μητέρας είναι η μητρότητα» δηλώνει ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου και αναφερόμενος σε όσους αντέδρασαν στην άποψή του, δηλώνει ότι οι διαφωνούντες δεν είναι δημοκρατικοί, αφού πρέπει να σέβονται τους εκλεγμένους.

«Οι μητέρες αποκτούν τη μητρότητα, μια καριέρα που δεν μπορούν να αποκτήσουν άλλοι. Οι μητέρες δεν πρέπει να επικεντρώνονται σε άλλη καριέρα πέραν της μητρότητάς τους». Αυτά υποστήριξε χθες ο Μουεζίνογλου κατά την επίσκεψή του σε μαιευτήριο της Κωνσταντινούπολης για να συγχαρεί τη μητέρα που γέννησε το πρώτο βρέφος του έτους 2015.

Πολλοί αντέδρασαν. Μία από αυτούς ήταν η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ η οποία δήλωσε ότι «η μητρότητα δεν είναι καριέρα. Το ποια καριέρα θα ακολουθήσουν και το πώς θα ζήσουν οι γυναίκες το αποφασίζουν οι ίδιες και όχι οι πολιτικοί».

Σήμερα ο υπουργός ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις αυτές και απάντησε: «Κατά την άποψή μου, η μητρότητα είναι καριέρα. Εάν κάποιοι λένε να μη συζητούν τέτοια θέματα οι πολιτικοί, εγώ λέω ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που συζητούν τα ζητήματα της χώρας. Διότι οι πολιτικοί αυτοί είναι εκλεγμένοι από το λαό. Αυτοί που τα λένε αυτά είναι εναντίον ή της δημοκρατίας ή του λαού. Όποιος σέβεται τη λαϊκή βούληση πρέπει να σέβεται κι αυτούς που εκλέγει ο λαός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ