9/05/2021

Η εξαθλίωση είναι η «σταθερότητα» των Σαμαρά και Βενιζέλου!

Γράφει ο Αιας
«Μέχρι χθες οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, διατείνονταν ότι οι εκλογές συνιστούν πηγή πολιτικής αβεβαιότητας. Σήμερα, παραδέχονται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα», τονίζει η Λούκα Κατσέλη, προσθέτοντας: «Ιδού, τι δήλωσε ο κ. Σαμαράς , ακυρώνοντας τον ίδιο τον εαυτό του: ¨Αυτό που δεν έκανε η Βουλή, είναι τώρα η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός! Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα τη σταθερότητᨻ.
Καθαρό και καίριο το ερώτημα, που θέτει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας: «Για ποια «σταθερότητα» όμως μιλάνε οι Σαμαράς και Βενιζέλος; Τη «σταθερότητα», που βιώνει ο ελληνικός λαός»;
Η «σταθερότητά τους», αναφέρει, είναι:
· Η απώλεια 25% του εθνικού εισοδήματος λόγω της πολιτικής της βίαιης λιτότητας
· Τα 75 δισ. ευρώ που από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2013 ανήλθαν οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής των Μνημονίων.
· Τα 33 δισ. ευρώ που ανήλθαν οι απώλειες χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσα στο ίδιο διάστημα (μόνο από το περίφημο PSI οι απώλειες των Ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ).
· Τα 63 δισ. ευρώ που όπως ομολόγησε ο κ. Στουρνάρας αφαιμάχτηκαν από τον ελληνικό λαό ως συνέπεια των δημοσιονομικών μέτρων από το 2010 και μετά.
· Η αύξηση του Ελληνικού χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ από 120% στο 175%
· Τα 6,3 εκατομμύρια του ελληνικού λαού που σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κινούνται μεταξύ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
· Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και τα 2 εκατομμύρια των ημιάνεργων – «απασχολήσιμων».
· Τα 700.000 παιδιά που σύμφωνα με την «Ουνέσκο» υποσιτίζονται στην Ελλάδα.
· Τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεπαγιάζουν καθώς επί μνημονίων (σύμφωνα με τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ) η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5% και τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.
· Η ανακήρυξη της Ελλάδας σε χώρα, που τελεί υπό το αγγλικό δίκαιο, υπό την εποπτεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, που πορεύεται – «αξιοπρεπής» και «περήφανη» κατά τον κ. Σαμαρά – παραιτημένη από κάθε ασυλία περί τα περιουσιακά της στοιχεία.
«Αυτή είναι η «σταθερότητα», που επικαλούνται οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος», υπογραμμίζει η Λούκα Κατσέλη.
«Συνεπώς, δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό για την Ελλάδα, τίποτα πιο ελπιδοφόρο για το λαό από τη διασάλευση αυτής της ¨σταθερότητας¨»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ