15/05/2021

Το αεροπλάνο της AirAsia δεν είχε λάβει άδεια για τον αεροδιάδρομο που χρησιμοποίησε ο πιλότος

αιρΤο αεροπλάνο της AirAsia που κατέπεσε την Κυριακή στη θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία με 162 επιβαίνοντες δεν είχε λάβει άδεια για τον αεροδιάδρομο που χρησιμοποίησε  ο πιλότος του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας.


Το Airbus Α320-200, που πραγματοποιούσε την πτήση QZ8501 από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη, χρησιμοποίησε έναν αεροδιάδρομο σε μια διαφορετική χρονοθυρίδα για την οποία η αεροπορική εταιρεία δεν διέθετε άδεια, δήλωσε ο γενικός διευθυντής αερομεταφορών της Ινδονησίας Ντζίκο Μουρτζατμόντζο.

«Παραβίασε την άδεια πτήσης που του είχε δοθεί, τη χρονοθυρίδα (slot) που του είχε δοθεί και αυτό είναι πρόβλημα», δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση για τον εντοπισμό δύο «μεγάλων τμημάτων» του αεροσκάφους περίπου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή όπου διεξάγονται οι επιχειρήσεις αναζήτησης.

Κατά συνέπεια «η άδεια της AirAsia για αυτό τον αεροδιάδρομο πάγωσε, διότι η εταιρεία παραβίασε την άδεια πτήσης που της είχε δοθεί», υπογράμμισε ο Μουρτζατμόντζο.
Διευκρίνισε εξάλλου ότι η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την αεροπορική τραγωδία.

Το Airbus συνετρίβη στη θάλασσα όταν έπεσε σε κακοκαιρία την ώρα που πετούσε σε έναν αεροδιάδρομο που χρησιμοποιείται συχνά. Ο πιλότος είχε ζητήσει να πάρει ύψος για να αποφύγει μια απειλητική καταιγίδα, όμως δεν έλαβε αμέσως άδεια εξαιτίας της μεγάλης αεροπορικής κίνησης. Λίγη ώρα αργότερα το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ