16/05/2021

Απίστευτη ρελάνς Βενιζέλου: Ναι σε εξεταστική για το μνημονιο! Ρόμπα ο Σαμαρας, φυλακη ο Παπανδρεου…

wpid 20150103015339Η επίσημη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου συνεπιφέρει γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Μια από αυτές είναι η αναβίωση της συζήτησης για Εξεταστική Επιτροπή με θέμα το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την είχε προτείνει και μάλιστα με έμφαση και δεσμευτικό τρόπο πριν τις εκλογές του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, για να την… ξεχάσει αμέσως μετά, όταν χρειάστηκε τις ψήφους του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία. Έκτοτε τα Μέσα Ενημέρωσης που στήριζαν την απερχόμενη συγκυβέρνηση, φρόντισαν ώστε η δέσμευση Σαμαρά να… ξεχαστεί.
Τώρα, όμως, η ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, επιτρέπει στον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανισεί τον μεγάλο εσωπαραταξιακό του αντίπαλο ως “τον άνθρωπο που μας έβαλε στο Μνημόνιο”, και να κρατήσει για τον εαυτό του την εικόνα εκείνου που “συντελεί ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο”.
Συνεπώς στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να δούμε μια επιχείρση ταύτισης του Παπανδρέου με το Μνημόνιο και του Βενιζέλου με την προσπάθεια απεμπλοκής από αυτό. Και μετά τις εκλογές, ανάλογα και με τις πολιτικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν τότε, το ΠΑΣΟΚ θα συναινέσει, αν δεν πρωταγωνιστήσει, στη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.
http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/539908/me-protovoylia-pasok-exetastiki-gia-to-mnimonio#ixzz3Nl58aQuo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ