ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ…!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150103022337
Του Γιώργου Νούτσου
… οι νεοφιλελεύθερες νεοταξικές επιλογές, διακρίνονται από ένα βασικό χαρακτηριστικό… Προωθούν ασπόνδυλες Εθνικές πολιτικές, κατ ουσίαν δηλαδή, πολιτικές πέραν της οντότητας του Κράτους-Έθνους, υποτιμούν στοιχεία Εθνικής και Κρατικής αντιπροσώπευσης και εξατομίκευσης, υποκαθιστούν την πολιτική με τη διαχείριση και το χειρότερο όλων, υποτάσσουν στα κελεύσματα των “αγορών”, κυβερνήσεις, πρόσωπα και πολιτικές με έναν απόλυτο αδιαπραγμάτευτο γι αυτούς αξιακό άξονα…!
Κάθε αλλαγή, κάθε κρίση, κάθε οικονομική και δημοσιονομική δυσκολία, οφείλει να έχει έναν κοινό παρανομαστή…Την βίαιη ανακατανομή του εισοδήματος υπέρ των πολύ λίγων (κεφάλαιο, funds, πολυεθνικές, μεγαλοεπιχειρηματίες, τράπεζες) και κατά, φυσικά, των πολλών ανωνύμων απλών πολιτών, που μέσα απο τις φασιστικές και βάναυσες αυτές πολιτικές, βιώνουν τη δική τους “Αποκάλυψη”..!
Οι νεοφιλελεύθερες αυτές επιλογές για να καταστούν εφικτές, απαιτούν την ύπαρξη “πρόθυμων” σε κάθε “προτεκτοράτο” να τις υπηρετήσουν…Στη χώρα μας, πολύ καλά έκαναν μέχρι σήμερα τη δουλειά και ο Σημιτικός εκσυγχρονισμός και η Παπανδρεική μνημονιακή κατάρρευση και οι ενδιάμεσες δοτές λύσεις των Στουρνάρα, Παπαδήμου και Χαρδούβελη, όπως φυσικά και η σκανδαλώδης υποτακτική συμπεριφορά των πάντα πρόθυμων Σαμαρά και Βενιζέλου να υπηρετήσουν με κάθε κόστος το “σύστημα” που τους επέλεξε και τους στηρίζει – μέχρι την ώρα αυτή τουλάχιστον – σθεναρά στις θέσεις τους !
Όλα αυτά, κι άλλα πολλά, αποτελούν για τον κοινό ευρωπαίο και έλληνα θνητό, κυριολεκτικά αιτία πολέμου ! Κι η αντίδραση , μπορεί να έχει όχι μόνο πρακτική υφή, μέσα από μια ανατρεπτική πολιτική επιλογή σε μια εκλογική διαδικασία, αλλά και πεντακάθαρη ιδεολογική στόχευση. Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι βόμβα στο υπογάστριο των κοινωνιών, καθώς αντιμάχεται τις κοινωνικές κατακτήσεις και υπηρετεί τη νεοταξική σαθρότητα της παγκοσμιοποίησης με ότι αυτό συνεπάγεται !!!
Θέση μου, η απόλυτη αναστροφή…Που δεν φτάνει σαφώς τα όρια της σοσιαλμανιας και του ακραίου Κρατισμού, αλλά αυτά του Κοινωνικού φιλελευθερισμού, που με ριζοσπαστισμό και ευθύνη, θέτει σαν ύψιστο διακύβευμα των ιδεολογικών του προτάξεων, τις αξίες του ανθρωπισμού, του κοινωνισμού, της ξεχωριστής ανθρώπινης αξίας, της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών, της Πατρίδας…Κι όλα αυτά, σε ένα πλαίσιο ανόθευτης δημοκρατίας και δικαίου…!
Να λοιπόν, πολλοί ακόμα λόγοι, που επιβάλλουν την επιστροφή μας στην πραγματική πολιτική των αξιών και των ιδεωδών και τη στήριξη με κάθε τρόπο της επαναφοράς της ΝΔ στις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες του Καραμανλισμού, σαφέστατα όμως διανθισμένες με τις επιρροές των σύγχρονων φιλελεύθερων ευρωπαϊκών ρευμάτων,,.!
Κάποιοι θα σκεφτούν πως απέραντα θεωρητικολογώ. Απατώνται. Δεν υπάρχει πιο σαφής διατύπωση από τις σκέψεις αυτές, για την επαναφορά της χώρας μας στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική, εθνική και δημοκρατική ομαλότητα…Σκεφτείτε το……….!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ