Το 2015 δεν είναι 2012. Η Ελλάδα καταλύτης εξελίξεων στην Ευρώπη!
Γράφει ο Μαγια
Επί πέντε χρόνια ψεύδονται, εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό, ενεργοποιώντας τα φοβικά του σύνδρομα, για να εφαρμοστούν κατά γράμμα, δίχως παρεκκλίσεις, τα Μνημόνια εκποίησης της χώρας και φτωχοποίησης της κοινωνίας!
«Αν βγει ο Τσίπρας, οι Γερμανοί θα διώξουν αμέσως την Ελλάδα από το ευρώ», διατυμπάνιζαν, παραμονές των εκλογών του 2012 (με τα διατεταγμένα Μ.Μ.Ε σε παράκρουση φαιάς προπαγάνδας), εκμαυλίζοντας συνειδήσεις και εξαπατώντας τους Ελληνες ψηφοφόρους, οι οποίοι απελπισμένοι παραδόθηκαν στις ολέθριες μνημονιακές ορέξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ενάμιση χρόνο αργότερα, στις 19.12.2013, αφού είχε διασφαλισθεί η ανακήρυξη της Ελλάδας σε αποικία χρέους, η Α. Μέρκελ, προέβαινε στην κυνική ομολογία, πως «αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα την ακολουθούσαμε όλοι»!
Αποκάλυψε, η Γερμανίδα καγκελάριος, ότι το διαβόητο Grexit ή αλλιώς «Σχέδιο Ζ» ήταν απάτη και επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι σπιθαμιαίοι, μοιραίοι και άβουλοι απεμπόλησαν το ακαταμάχητο διαπραγματευτικό όπλο που διέθετε η χώρα, οδηγώντας την Ελλάδα, ως πρόβατο επί σφαγή, στην υποτέλεια και την εξαθλίωση. Διέσωσαν το ευρώ και τις τράπεζες των δανειστών, μετατρέποντας την Πατρίδα σε έναν απέραντο ερειπιώνα.
Σήμερα επαναλαμβάνεται η ίδια αθλιότητα, παρότι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί εντός του Ευρωπαικού πλαισίου.
Ωστόσο είναι μεγάλες οι διαφορές με το 2012. Τώρα ολοένα και περισσότερα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, αλλά και θεσμικοί εκπρόσωποι διαλύουν τη μαύρη προπαγάνδα και συμβιβάζονται με την ιδέα της ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, βάζει φρένο στα σενάρια περί Grexit, δηλώνοντας πως δεν τιθεται θέμα διάλυσης της ευρωζώνης.
Τη στήριξη του στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κουρτ Μπάγιερ. Μήνυμα-μανιφέστο στέλνει η Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), της οποίας ηγείται ο Βέλγος οικονομολόγος Ερίκ Τουσέν. «Πιστεύω, πως σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η πολιτική κατάσταση γεννάει ελπίδες», δηλώνει ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ώστιν στο Τέξας, James Galbraith.
Μία πιο πραγματιστική προσέγγιση έναντι της Ελλάδας και αναβολή αποπληρωμής των δόσεων του χρέους για το 2015, ζητά από την Τρόικα η εφημερίδα “New York Times”, σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Μία κουρασμένη Ελλάδα εξετάζει τις επιλογές της» (A Weary Greece Considers Its Options). Η εφημερίδα επιτίθεται στη λιτότητα που επέβαλαν οι δανειστές, αναφέρει πως αυξήθηκε το χρέος αντί να μειωθεί και τονίζει ότι «ο πόνος που προκαλείται από τις πολιτικές (των δανειστών) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απογοήτευση που αισθάνονται οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και αλλού στην Ευρώπη για τα βασικά πολιτικά κόμματα». Σημειώνει επίσης ότι οι ψηφοφόροι φωνάζουν για αλλαγή.
Οι Financial Times – ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως το μήνυμα για την αναγκαία αλλαγή πολιτικής και τον τερματισμό της λιτότητας στην Ευρώπη.
Το Γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική δύναμη που έχει ρεαλιστικό και δίκαιο αίτημα τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Και αυτά είναι μόνο ορισμένα ενδεικτικά μηνύματα, που φανερώνουν την αλλαγή κλίματος.
«Η Ελλάδα αποτελεί το πιο εκτεθειμένο και πιο ευάλωτο μέρος της γενικότερης ευρωπαϊκής κρίσης, την κορυφή του Ευρωπαϊκού παγόβουνου και ότι στην χώρα μας δοκιμάζεται ακόμη μια φορά το σύνολο της Ευρωζώνης και η ικανότητα της να διαχειρίζεται την σημερινή κρίση, που πλήττει όχι μόνον μια μικρή χώρα, αλλά το σύνολο της νομισματικής περιοχής του ευρώ, της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης», επισημαίνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ.
Συνεπώς, δεν συνιστά απειλή για την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι Ευρωπαϊκές επιλογές καταποντίζουν την χώρα μας, όπως και το σύνολο της Ευρωζώνης.
Η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα είναι και μια Ευρωπαική αναμέτρηση ενάντια στις πολιτικές της βίαιης και αδιέξοδης λιτότητας.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσει σαν καταλύτης προοδευτικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Προς το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσουν οι Podemos, στην Ισπανία και ένα χρόνο αργότερα το Sinn Fein του Τζέρυ Άνταμς, στην Ιρλανδία. Και σταδιακά η αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη θα γίνει υπόθεση ολοένα και πιο πολλών, που θα αμφισβητήσουν ριζικά το σχέδιο των Μνημονίων, θα ανοίξουν τη συζήτηση για μια νέα διευθέτηση του προβλήματος του χρέους που είναι πανευρωπαϊκό και θα πουν το μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρώπη των τοκογλύφων.
Μόνο ο Σαμαράς, τα εξωθεσμικά κέντρα, η εγχώρια διαπλοκή και τα επικοινωνιακά και πολιτικά φερέφωνά της, συνεπικουρούμενα από ορισμένα μέσα ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού συστήματος, με προεξάρχοντα εκείνα του κλίματος Μέρκελ, επιμένουν στον ραγιαδισμό και την υποταγή. Και συνακόλουθα στην καταστροφή.
Πάντως, το δις εξαμαρτείν ουκ λαού σοφού…