Δεν κλείνει ψηφοδέλτια ο Κουβέλης-Πέντε βουλευτές του είπαν όχι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
δημαρ
 
Περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισαν να μην κατέβουν στις επικείμενες εκλογές, μετά από διαφωνίες με την ηγεσία για την τακτική που ακολουθείται. Ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Γιάννης Πανούσης, η Ασημίνα Ξυροτύρη, η Μαρία Ρεπούση και ο Θωμάς Ψύρρας ενημέρωσαν τον Φώτη Κουβελη

ότι δεν προτίθενται να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη η κρίση στη ΔΗΜΑΡ βαθαίνει ακόμα περισσότερο, παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε κοινή κάθοδο με το κόμμα Οικολόγοι – Αλληλεγγύη.
Σε αυτούς τους βουλευτές δεν αποκλείεται να προστεθεί και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος κατά την διάρκεια του Συνεδρίου πρότεινε να μην συμμετέχει η Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές, ώστε να κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξή της, χωρίς να αναστείλει τη λειτουργία της.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είναι οι γραμματείς τοπικών Οργανώσεων του κόμματος που έχουν επισημάνει στην ηγεσία την αδυναμία τους να συμπληρώσουν ψηφοδέλτια.
Την ίδια ώρα το Συνέδριο του κόμματος αποφάσισε την κοινή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα Οικολόγοι – Αλληλεγγύη. Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε σχετικά:
Το Διαρκές Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε την κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις προσεχείς εκλογές σε συνεργασία με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη». Με πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου. Με ένα πρόγραμμα υπεύθυνο, με ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδικεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με σταθερότητα και ευθύνη».
Μετά το τέλος του Συνεδρίου η Ασημίνα Ξυροτύρη προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, με την οποίο γνωστοποίησε την απόφασή της να μη συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες:
Οι θέσεις μου, το κοινοβουλευτικό μου έργο και οι προσπάθειες ήταν πάντα και ιδιαίτερα το τελευταίο χρόνο για την αλλαγή των συντηρητικών πολιτικών και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μία προοδευτική και αποτελεσματική διακυβέρνηση, και τις δυνατότητες, που πάντα υποστήριζα, ότι είχε η ΔΗΜΑΡ να συμβάλλει σ’ αυτόν τον στόχο, μέσα όμως από σαφείς προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες με τις δυνάμεις της Ανανεωτικής και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ