Δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Ορεστιάδα ο Αντώνης Σαμαράς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σαμαρασ2Δεν εμφανίστηκε ποτέ στην πλατεία της Ορεστιάδας ο Αντώνης Σαμαράς, αλλάζοντας αιφνιδιαστικά το πρόγραμμά του, καθ’ οδόν από τις Καστανιές, και αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τα ελάχιστα στελέχη της Ν.Δ. που περίμεναν να τον υποδεχτούν.

Η επίσημη εκδοχή της ματαίωσης της ημίωρης στάσης που επρόκειτο να κάνει στην πόλη.όπου, μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα είχε και «επικοινωνία με τους πολίτες», είναι ότι δεν έβγαιναν οι χρόνοι».

Ωστόσο, η πραγματική αιτία της μη εμφάνισης του πρωθυπουργού στην Ορεστιάδα φέρεται να είναι η παρουσία ομάδας 15 περίπου εργαζομένων του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία κρατώντας πανό διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του εργοστασίου.

236b3 dsc 1095

«Είναι λυπηρό ένας πρωθυπουργός να τρομάζει από την παρουσία λίγων εργαζόμενων που ήθελαν να του εκφράσουν τα παράπονά τους», ανέφεραν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ όταν πληροφορήθηκαν τη «φυγάδευση» του Αντώνη Σαμαρά από τον περιφερειακό δρόμο της Ορεστιάδας.

Νωρίς το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το ενοριακό φυλάκιο 1 στις Καστανιές και το τουρκικό φυλάκιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, όπου αντάλλαξε ευχές και μοίρασε δώρα στους Τούρκους στρατιώτες. Στη μοναδική δήλωση που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ, υπογράμμισε την «αποτελεσματικότητα του φράχτη για να μην είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι». Είχε προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα η αποκλειστική δήλωση που έκανε στην «ασφαλή» κάμερα και το μικρόφωνο της ΝΕΡΙΤ, σε σημείο όπου κανένα άλλο μέσο δεν είχε πρόσβαση.

Για απρέπεια μιλάει ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

892b2 854 o

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, «μπουκάλα» έμεινε στην πλατεία της Ορεστιάδας ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος περίμενε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σαμαρά περίμεναν και Σαμαρά δεν είδαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας και αυτό γιατί ξαφνικά άλλαξε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και αντί να στρίψει αριστερά στην παράκαμψη της πόλης, το πήρε ευθεία και έφυγε προς Αλεξανδρούπολη.

Τι κι αν είχε ανακοινωθεί ότι θα επισκεφτεί τη νεότερη πόλη της Ελλάδας και μάλιστα όπως έγινε γνωστό στους δημοσιογράφους στις Καστανιές θα έπινε και καφέ, τι κι αν ο υφυπουργός Eξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος τον περίμενε στην πλατεία, ο πρωθυπουργός άλλαξε δρομολόγιο.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, με αφορμή την αποφυγή της πόλης από τον πρωθυπουργό σε σχόλιό του στο facebook τονίζει ότι: «ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ».

Στο μεταξύ, ακόμη δύο πρωτοφανή περιστατικά σημάδεψαν την επίσκεψη Σαμαρά στον Έβρο. Εκτός από τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον φράχτη, στη Νέα Βύσσα (πήγαν μόνο δύο κάμερες της ΝΕΡΙΤ), απαγορεύτηκε και η είσοδος στο Δήμαρχο Ορεστιάδας. Όσο και αν ακούγεται παράξενο, απαγόρευσαν στο δήμαρχο να πάει. Βέβαια πριν από λίγες μέρες, ο δήμαρχος συνέχεια στην περιοχή του φράχτη ήταν, λόγω των πλημμυρών.

Το θέμα της μη επίσκεψης Σαμαρά στην Ορεστιάδα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν τρόποι να αποφύγει τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους στην ΕΒΖ.

eraorestiada.blogspot, alexpolisonline.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ