Μιλάει για «αλήθεια» και «ευθύνη» ο Α. Σαμαράς;…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150105093554

Γράφει ο Αιας
«Άραγε, πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα, ο κ. Σαμαράς», διερωτάται η Λούκα Κατσέλη.
«Στις 27 Οκτωβρίου 2011, όταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωνε πως ΄΄το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Που δεν δικαιούμαστε, δεν μπορούμε και δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να την παραδώσουμε. Σε κανένα! Και με οποιοδήποτε τρόπο. Άλλωστε, μας το απαγορεύει το Σύνταγμα και δεν το επιτρέπουν, ούτε οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες΄΄. Ή, στις 12 Δεκεμβρίου 2012, όταν ως Πρωθυπουργός υπέγραφε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές».
Ιδού, τι αναφέρει το επίμαχο ΦΕΚ (της ντροπής):
«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».
Ο κ. Σαμαράς, καταλήγει στη δήλωσή της η Λ. Κατσέλη, «επιβεβαίωσε αυτό, που ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, είχε πει: ΄΄Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει αν δεν γονατίσεις΄΄».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ