ΑΙΓΥΠΤΟΣ BINTEO ΣΟΚ:ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΛΛΟΙ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΝΩ ΦΥΛΑΓΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bFCO1kF_CLM&w=500&h=315]

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Θανάσιμα τραυματίστηκε πυροτεχνουργός που επιχείρησε να εξουδετερώσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην Αίγυπτο όταν αυτός εξερράγη.Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην οδό των Πυραμίδων απέναντι από φοιτητική ένωση στο Κάιρο.Επικράτησε πανικός πολλοί έσπευσαν αλλόφρονες να τον βοηθήσουν παρ΄ότι οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους καρατήσουν μακριά από το σημείο.Η ελεγχόμενη έκρηξη απέτυχε. (youm7 6/1/15)

Σε άλλο περιστατικό 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν πλησίον μιας χριστιανικής κοπτικής εκκλησίας στην πόλη Minya στην Κεντρική Αίγυπτο την Τρίτη 6 Γενάρη.Σύμφωνα υπεύθυνο της ασφάλειας της πόλης που θέλει να διαφυλάξει την ανωνυμία του οι 2 αστυνομικοί είχαν ως αποστολή την προστασία της εκκλησίας αλλά ο Hani Abdel Latif εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας διαβεβαιώνει ότι τα 2 θύματα της τρομοκρατικής αυτής επίθεσης ήταν σε άλλο σημείο πιο μακριά από την εκκλησία. Αύριο οι Κόπτες της Αιγύπτου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και τα μέτρα ασφαλείας παραδοσιακά είναι αυξημένα γύρω από τις εκκλησίες.Οι κόπτες κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς υπολογίζονται στο 10 % των 85 εκατομυρίων της Αιγύπτου.

Η επαρχία της Minya ήταν το θέατρο βίαιων επιθέσεων κατά των χριστιανών μετά από τον Ιούλιο του 2013.Εκκλησίες και περιουσίες κοπτών κάηκαν και καταστράφηκαν στο νότο της χώρας. Οι επιθέσεις που στοχεύουν αστυνομικούς ή στρατιώτες έχουν αυξηθεί στην Αίγυπτο μετά την πτώση του ισλαμιστή προέδρου Mohamed Morsi.Κατά πλειοψηφία οι επιθέσεις αυτές διεκδικούνται από τζιχαντσιστικές ομάδες που Σύμφωνα με την κυβέρνηση περισσότεροι από 500 αστυνομικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια περίοδο 1,5 έτους. (lemonde 6/1/15)

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ