ΡΩΣΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟSCE ΘΑ ΣΥΤΗΤΗΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Situation dans l'est de Ukraine

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

H oμάδα επαφής (OSCE, Ρωσία και Ουκρανία) θα συνέλθει αυτή τη βδομάδα στο Κιέβο για να εξετάσει την κατάσταση στο Donbass, ανακοίνωσε σήμετα Τρίτη στο τηλεοπτικό κανάλι 112 της Ουκρανίας ο εκπρόσωπος τύπου της ουκρανικής διπλωματίας Evgueni Perebiynis.

«Χθες (Δευτέρα) , επιτεύχθηκε μια συμφωνία που αφορά μια νέα συνάντηση της τριμερούς ομάδας επαφής Ουκρανίας,Ρωσίας και OSCE.Η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στην Ανατολική Ουκρανία» δήλωσε ο Perebiynis διευκρινίζοντας ότι η ομάδα θα συμπεριλαμβάνει τον τ.πρόεδρο Ουκρανίας Leonid Koutchma,τον ρώσο πρέσβη στο Κιέβο Mikhaïl Zourabov και την αντιπρόσωπο του OSCE Heidi Tagliavini.

Η ομάδα επαφής συνήθε ήδη πολλές φορές στο Μινσκ κυρίως στο πλαίσιο διαμεσολάβησης μεταξύ ουκρανικών αρχών και εξεγερμένων στο Donbass.Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε μια εκεχειρία υπό την επιτήρηση του OSCE που πάμπολλες φορές παραβιάστηκε σε καθημερινή βάση και με τον πλέον τραγικό τρόπο.Όπως ισχυρίζονται διεθνή μέσα η συμφωνία του Μινσκ συνέβαλε στην απόσυρση των βαρέων όπλων εκατέρωθεν από την πρώτη γραμμή αλλά και στηνν ανταλλαγή αιχμαλώτων. (RIA Novosti 6.1.15)

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ