"ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΨΕΜΑΤΑ" του Παπανδρεου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150106091221

Ο μαλλον πιο αναξιος, αλλα και ο μαλλον οχι πιο ανοητος, πρωθυπουργος ηταν ο γυιος της Μαργαριτας.Η τοποθετηση του στον συγκεκριμενο θωκο δεν διεφερε,ως προς τις υπηρεσιες του,με τον υπηρεσιακο,που τον διαδεχτηκε.
Λοιδωρηθηκε δε πολιτικα τοσο,που κανεις μελλων κατοχος του θωκου αυτου δεν θα ηθελε να εχει την τυχη του στην πενα του ιστορικου του μελλοντος.
Παρ’ολα ταυτα εχω μιαν αλλη αναγνωση σε καποια απο τα οποια ειπε και θα αποτελεσουν τον
ακρογωνιαιο λιθο της ως ανω πενας.
1)”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ…”
—————————————–
Μηπως τελικα ειχε δικιο? Εαν θεωρησουμε οτι η κυκλοφορια του χρηματος ειναι μεγεθος μετρησιμο,πιθανον να ηξερε τι ελεγε.Τα χρηματα,που εγκατελειψαν την χωρα την 5ετια 2009-2014 δεν εχουν μετρηθει?Ο πρωην υπουργος των οικονομικων
δεν δηλωσε οτι “στα σεντουκια και στα μαξιλαρια υπαρχουν 20 δις ευρω”?
Ειναι αγνωστο το γεγονος οτι ο λογος κατοχων μετρητων και μετρητων ειναι ακραια
δυσαναλογος?
Αλλα και πως τη “βγαζει” μεχρι σημερα και για 5 χρονια ο Ελληνικος λαος με τοση
μειωση στην καταναλωση?(Το βασικωτερο συστατικο του Ελληνικου μοντελου οικονομιας).Οι συνεχεις,αυξανομενοι και υπερογκοι φοροι,λιγο-πολυ πληρωνονται.
Με δανεικα? Με δανεικα…,αλλα και με “ετοιμα” χρηματα.
Μηπως νομιζει κανεις οτι τοση αντοχη στην ρευστοτητα προηλθε απο την εκποιηση κινητης ή/και ακινητης περιουσιας.Εν μερει ισως διοτι ανοιξαν οντως πολλα σουβλατζιδικα και cafe,αλλα οχι σε τοσο σοβαρο βαθμο και αναλογο με την εμπορικη απαξιωση των σχετικων περιουσιακων στοιχειων.
Αρα μηπως δεν αξιζε τοσου χλευασμου η παροιμιωδης,πλεον,ρηση του εν λογω,
δεδομενου οτι η αληθεια ισως να ηταν το βασικο συστατικο της?
Μηπως λοιπον ελεγε την αληθεια οτι “λεφτα υπαρχουνε” και αυτο αποδεικνυεται οχι απο την επανεκκινηση αλλα απο την αντοχη της οικονομιας?
2)”ΠΙΣΤΟΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ…”
—————————————————–
Εαν για ΕΝΑΝ λογο,αυτοι που ψηφισαν το 1ο μνημονιο,θα επρεπε να “ξεναγηθουν” στου Γουδη,θεωρω οτι αυτος ηταν η ταχυτατη και επιλεκτικοτατη
μετατροπη του ιδιωτικου χρεους της χωρας σε δημοσιο.
Το “πιστολι” ηταν οτι χρωσταγαμε εναντι “απλων χαρτιων” ικανων ομως να τιναξουν
στον αερα τους κατοχους τους.
Το “τραπεζι” ηταν ο αντεκβιασμος στις τραπεζες και στους κερδοσκοπους,που τα κατειχαν και η προστασια του Ελληνικου λαου απο την καταστροφη.
Φυσικα την κινηση αυτη θα την εκανε η μετενσαρκωση καποιου απο τους πολλους,που ειναι καταγεγραμμενοι στην Ιστορια του Ελληνισμου και φυσικα οχι
ο ανθελληνικος γονος “Μινεικο”.
Το πιστολι εμεινε τελικα κατω απο το τραπεζι,αλλα πατηθηκε ηθελημενα η σκανδαλη και η σφαιρα εστειλε στην εντατικη την Ελληνικη αξιοπρεπεια σε κωματωδη μαλιστα κατασταση.Και τα εγχωρια και ξενα κορακια να κοβουνε βολτες εξω απο τον θαλαμο,περιμενοντας να εξασκησουν το επαγγελμα τους.
Ο εν λογω λοιπον ειχε οντως πει την αληθεια.Τωρα γιατι την ειπε ενω δεν ειχε σκοπο να την υλοποιησει,δεν μπορω να απαντησω…
3)”ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…”
———————————————————————————————-
Οταν ακουσα αυτη τη φραση,νομισα οτι επροκειτο για αλλο ενα απο τα γνωστα
“σαρδαμ”,αυτου ο οποιος εχει βιωσει την ξενητεια!!! Και πως να μην το νομισω αφου τοτε σε καθε οικογενεια,οποιος μπορουσε και ηθελε εβρισκε δουλεια και δουλευε.Τοτε που οι “μικρες αγγελιες” ειχαν λογο υπαρξεως,σε αντιθεση με σημερα.
Ομως νομισα λαθος…Εκεινος ελεγε την αληθεια.Και ελεγε την αληθεια διοτι ηταν
ενημερωμενος για το τι επροκειτο να επακολουθησει,οσον αφορα το σπιραλ θανατου της μονιμης υφεσης στην Ελληνικη οικονομια.Του λογου του δε το αληθες το βιωνουμε σκληροτατα σημερα διοτι δεν ειναι μονον οι καταγεγραμμενοι και μη ανεργοι.Ειναι και οι ημιαπασχολουμενοι των 300 ευρω,ειναι οι απληρωτοι επι μηνες,ειναι οι εμποροι που δεν κανουν σεφτε επι σειρα ημερων καθε μηνα.
Απο ψυχολογικης δε πλευρας θα μακρυνει κι αλλο η λιστα,εφ’οσον κανεις δεν εγγυαται σε εναν εργαζομενο,οτι και σε τρια,π.χ. χρονια θα εχει διατηρησει την δουλεια του και το υψος του μισθου του,επι τη βασει των προσοντων του.
Αρα,ο περι ου ο λογος,τιμησε την παροιμια περι πικρης μεν αληθειας δε…
4) “Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΔΙΣ”
——————————————————————————————————————————————————————–
Το 1ο μνημονιο υποψηφια προς εκποιηση,απαντα τα περιουσιακα στοιχεια του Ελληνικου δημοσιου,εξαιρωντας μονον τα αρχαιολογικα μνημεια και τους Εθνικους Δρυμους.Με αλλα λογια “ανοιξαμε και σας περιμενουμε”! Η δε ταμπελα του μαγαζιου γραφει με φωτεινα γραμματα Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Εχει δε και υπαλληλους,καλοπληρωμενους μαλιστα! Εχει και Δ.Σ. δεοντως στελεχωμενο!
Χρωσταμε? Ναι. Εχουμε μετατρεψει το ιδιωτικο χρεος σε δημοσιο και δη ενυποθηκο και συμφωνα με το αγγλικο δικαιο? Ναι. Πρεπει να το αποπληρωσουμε στους σωτηρες/εταιρους/δανειστες μας? Ναι. Θα αρκει το δημοσιονομικο πλεονασμα,εφ’οσον αυτο δημιουργηθει και διατηρειται μεχρι τελους? Οχι. Οποτε το μαγαζι ανοιγει τις πορτες του για τους “ενδιαφερομενους”,με τα ραφια γεματα “ακριβο εμπορευμα” και τους “υπαλληλους” σε πληρη ετοιμοτητα!
– Ποσο κανει ο Ο.Λ.Π. ?
– 30 δις ευρω.
– Ωραια,σας δινω 400 εκατομμυρια.
– Εκλεισε.
– Ποσο κανει το Ελληνικο?
– 15 δις ευρω.
– Ωραια σας δινω 500 εκατομμυρια γιατι εχουμε και ενα παλιο υπολοιπο απο το PSI,αλλα θα σας δημιουργησω και θεσεις εργασιας.
– Τοσα λιγα? Και τι θα πουμε στους ιδιοκτητες (Ελληνικο λαο)?
– Θα τους πειτε οτι προκειται για επενδυση,για αξιοποιηση,ξερετε εσεις…
– Ενταξει εκλεισε.
Οι υπολοιποι διαλογοι αφηνονται στην γνωση και στην φαντασια των αναγνωστων.
Μηπως λοιπον ηταν η απολυτη αληθεια οτι η κοστολογηση της δημοσιας περιουσιας μας και δη σε ενα φυσικο περιβαλλον με νερα,γλυκα και αλμυρα,με εδαφος και υπεδαφος,με ηλιους και φεγγαρια,υπερβαινει κατα πολυ τα 50 δις…?
5)”ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ…”
———————————-
Αυτη η,κατα τεκμηριον,δημοκρατικωτατη λεξη κοντεψε να κανει καποιους μονιμους τροφιμους των γερμανικων και γαλλικων ψυχιατρειων! Κι ομως,μηπως αυτος που την προεφερε ειχε δικιο και εξεφραζε μια αληθεια,δηλαδη να επιλεξει ο ιδιος ο Ελληνικος λαος την τυχη του?
Σε πασα περιπτωση εαν ετιθετο σημερα τοσο το ερωτημα οσο και σε εφαρμογη το δημοκρατικο αυτο δικαιωμα,θα ειχε αν μη τι αλλο πολυ σοφωτερη αντιμετωπιση απο τον Ελληνικο λαο απ’οτι τοτε.Με ολα οσα εχουμε βιωσει, θεωρω οτι εχουμε πλεον σαφεστερη αποψη για το τι σημαινει “Ευρωπαικη Ενωση”,”Ευρωζωνη” και γενικα “Ευρωπη”.
Σημερα πολυ πιο συνειδητα θα προστρεχαμε στις καλπες για να απαντησουμε στο ερωτημα αλλα και να επιλεξουμε το διακυβευμα του δημοψηφισματος,με το πρανες και το αντιπρανες του.Μπορει βεβαια να μην ξερουμε τι σημαινει,αιφνης,επιστροφη σε Εθνικο νομισμα διοτι δεν εχει καταγραφει στη οικονομικη Ιστορια παρομοιο γεγονος,εν πασει περιπτωσει ομως ειτε ορθα ειτε λανθασμενα θα αποφασιζαμε εμεις για μας και οχι οι ως ανω παρ’ολιγον τροφιμοι.
Τοτε ομως,οπως μου ειχε γραψει νεαρος φιλος μου αποφοιτος της Νομικης της Σορβονης “εγινε προσπαθεια να φορτωθει το βαρος αυτης της αποφασης στον θολωμενο Ελληνικο λαο,προς αποφυγην προσωπικων ευθυνων”.
Εστω κι ετσι μηπως ηταν αληθες οτι ετσι επρεπε να γινει?Μηπως επρεπε να μας πουν κι αλλες αληθειες και να μας αφηναν να αποφασιζαμε εμεις για το μελλον μας?
Οπως εγινε για παραδειγμα στην Σκωτια,που εκει τουλαχιστον ετιμησαν,με χειραγωγηση ή μη, την αμεση αποφαση των πολιτων.
Μηπως εν τελει τοτε ελεχθη μια αληθεια,της οποιας την επιλογη σημερα εχουμε απωλεσει απαξ δια παντος…?
Μηπως λοιπον μπορει κανεις να βρει αληθειες μεσα απο τα ψεματα αυτου του ανθρωπου και να ξεκαθαρισει μεσα του εαν τον ψηφισε για τα ψεματα ή τις αληθειες του? Για να συμβει ομως αυτο πρεπει να το ψαξει στο υποσυνειδητο του,διοτι και αυτο μαλλον μας το εχουν αλωσει…
Υ.Γ. Φοβαμαι,τελος,οτι η δυναστεια αυτη δεν εχει τελος…
Γρηγορης Πιτταρας
Αθηνα-Εμπορος,ετων 56.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ