Νεαρός άντρας από το Οχάιο συνελήφθη με την κατηγορία ότι προετοίμαζε επίθεση κατά του Καπιτωλίου

καπ2Ένας 20χρονος νεαρός από το Οχάιο που ισχυρίζεται ότι είναι υποστηρικτής των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη με την κατηγορία του σχεδιασμού επίθεσης εναντίον του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ο Κρίστορφερ Κόρνελ από το Σινσινάτι σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για την εκτέλεση του σχεδίου του, το οποίο περιλάμβανε επίθεση με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες και με αυτόματα όπλα. Για το λόγο αυτό είχε αγοράσει ένα ημι-αυτόματο όπλο με 600 φυσίγγια ενώ σχεδίαζε την κατασκευή βομβών μέσα σε σωλήνες σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη του FBI.

Ο Κόρνελ που είχε αναρτήσεις στο Twitter όπου τασσόταν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους με το ψευδώνυμο Ραχέλ Μαχρούς Ουμπαϊντάχ τον περασμένο Νοέμβριο συναντήθηκε με τον πληροφοριοδότη, στον οποίο φέρεται να δήλωσε ότι θεωρεί τα μέλη του Κογκρέσου εχθρούς του.

Περιέγραψε δε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση βομβών σε σωλήνες κοντά στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και την χρησιμοποίηση αυτόματων όπλων για να σκοτώσει εργαζόμενους και αξιωματούχους. Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας εναντίον του Κόρνελ δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πολίτες.

Ο Κόρνελ κατηγορείται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο για την προσπάθεια δολοφονίας αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για κατοχή πυροβόλου όπλου, καθώς και για την προώθηση της απόπειρας τέλεσης αξιόποινης πράξης βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ