Αυθεντικό το βίντεο της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στη Σαρλί Εμπντό

καινταΗ αμερικανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το βίντεο στο οποίο η οργάνωση αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο αναλαμβάνει την ευθύνη εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό είναι «αυθεντικό», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Οι  υπηρεσίες πληροφοριών προσδιόρισαν ότι το βίντεο της οργάνωσης Aqpa είναι αυθεντικό» δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής διπλωματίας Μαρί Χαρφ χωρίς να επιβεβαιώσει με σαφήνεια ότι αυτή η ισλαμιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για την επίθεση της 7ης Ιανουαρίου στο Παρίσι στην οποία έχασαν την ζωή τους 12 άνθρωποι.

«Θα εξετάσουμε και την παραμικρή πληροφορία προκειμένου να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τη σχέση μεταξύ των δραστών και της Aqpa, κυρίως ορισμένων μελών της οργάνωσης (…) Η έρευνα, σαφώς, συνεχίζεται» σχολίασε προσεκτικά η Χαρφ, διαβάζοντας ένα δελτίο τύπου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.Όμως «εμείς σκεφτόμαστε ότι αυτό (το βίντεο) πιθανόν έχει παραχθεί από το σκέλος της οργάνωσης που ασχολείται με τα μέσα ενημέρωσης» επανέλαβε η ίδια.

Σε συγκεκριμένη ερώτηση που της τέθηκε εάν οι ΗΠΑ θεωρούν επίσημα ότι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο είναι άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση, απέφυγε να απαντήσει.
«Εμείς θεωρούμε ότι οι δράστες είναι υπεύθυνοι για την επίθεση. Εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να καθορίσουμε επακριβώς τη σύνδεση» μεταξύ των αδελφών Κουασί – των 2 Γάλλων τζιχαντιστών που διέπραξαν την επίθεση – και του βραχίονα του δικτύου της Αλ Κάιντα, σημείωσε η Χαρφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ