Η Μόσχα καταγγέλλει την Πολωνία για "παραχάραξη της Ιστορίας"

ΠΟΥΤΙΝΗ Μόσχα κάλεσε σήμερα την Πολωνία να σταματήσει την παραχάραξη της Ιστορίας, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών

υποστηρίζοντας ότι οι Ουκρανοί και όχι ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτοί που απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου στις 27 Ιανουαρίου 1945.

Ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας Γκρέγκορ Σκετίνα δήλωσε την Τετάρτη ότι “οι Ουκρανοί στρατιώτες που ήταν παρόντες (στο Άουσβιτς) εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου (του 1945) άνοιξαν τις πύλες και απελευθέρωσαν το στρατόπεδο”.

“Θα πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε την Ιστορία σε αυτήν την αντιρωσική υστερία, αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού στη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Ευρώπης”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζοντας ότι “στους κόλπους του Κόκκινου Στρατού πολεμούσαν όλες οι εθνικότητες”.

Το Άουσβιτς-Μπίρκεναου απελευθερώθηκε από τους στρατιώτες της 322ης ταξιαρχίας του “Πρώτου Ουκρανικού Μετώπου” του Κόκκινου Στρατού.

“Τον Χίτλερ δεν τον νίκησε ο Κόκκινος Στρατός αλλά ο (Στέπαν) Μπάντερα”, έγραψε ειρωνικά σήμερα η ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα αναφερόμενη στον πρώην ηγέτη των Ουκρανών εθνικιστών, πολλοί υποστηρικτές του οποίου συνεργάστηκαν με τους Ναζί και με τα Ες-Ες.

Στην 70ή επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον σοβιετικό στρατό θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από 38 χώρες. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα πάει στην τελετή, καθώς δεν έχει προσκληθεί επισήμως, αλλά η Μόσχα θα εκπροσωπηθεί από τον προσωπάρχη του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ