Ο Κυνικός στο Κοιμητήριο των πεσόντων της Τρόϊκας

Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ-2013. (15)του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

 Οι Έλληνες, κοράκι, είναι παράξενα πλάσματα. Πολλοί, δεν θυμούνται ούτε τι έφαγαν χθες, ούτε που τους οδήγησαν οι ψεύτες πολιτικοί, τους οποίους είναι έτοιμοι να ξαναψηφίσουν. Αλλά από την άλλη δεν ξεχνούν ποτέ, έχοντας επιλεκτική μνήμη καμήλας, ότι αλληλοσφάζονταν πριν από εβδομήντα χρόνια και είναι πρόθυμοι να το ξανακάνουν, για να ευχαριστήσουν τους δυνάστες τους.

Φοβούνται τώρα, μήπως χάσουν το ευρώ και ψάχνουν με αγωνία τα πόδια τους, για να βεβαιωθούν πως οι αλυσίδες είναι ακόμη στη θέση τους, μη τυχόν και γίνουν ελεύθεροι!

Και τι να την κάνουν την ελευθερία τους, χωρίς ευρώ, αφού αυτή δεν τρώγεται; Πληρώνουν με την ελευθερία τους τον ΕΝΦΙΑ; Όχι! Άσχετα, βέβαια, ότι με την ελευθερία απλά θα τον καταργούσαν! Πληρώνουν για το χάι γκάτζετ κινητό τους, για ένα σαββατοκύριακο στη Μύκονο, ή για να πάνε στον Μαζωνάκη; Όχι!!

Τι να την κάνουν, λοιπόν, την ελευθερία, αν πρόκειται να στερηθούν όλα αυτά, τα τόσο «σημαντικά»;; Έχουν ξεχάσει πλέον, πως κάποτε είχαν μια ελεύθερη πατρίδα. Φοβισμένοι καθώς είναι, ζουν τώρα με την αγωνία της φτώχιας και επιθυμούν παράφρονα τα δεσμά τους ψηφίζοντας τους δεσμώτες τους!

Ξεχνούν και αυτούς εδώ, τους φουκαράδες! Τους 7.000 αδικοχαμένους, τα θύματα της κρίσης. Τις «παράπλευρες απώλειες» ενός ακήρυκτου πολέμου, ενάντια στην αξιοπρέπεια της ζωής και στην ελευθερία της ύπαρξης. Δεκάρα δε δίνουν! Ο εαυτούλης τους να είναι καλά και οι άλλοι, οι αδύναμοι, ας ψοφήσουν! Το κοπάδι πρέπει να προχωρήσει και οι λύκοι που το οδηγούν, πεινούν!

Όμως, όλοι αυτοί, που ακόμα ψηφίζουν και υποστηρίζουν τους αληθινά υπεύθυνους για αυτούς τους θανάτους, πρέπει να γνωρίζουν, ότι εν γνώση, ή εν αγνοία τους, γίνονται συνεργοί μιας απάνθρωπης γενοκτονίας. Είναι το ίδιο ένοχοι με εκείνους που θα ψηφίσουν, αφού με τη βούληση και με την ψήφο τους, θα γεμίσουν με σφαίρες τα όπλα των τοκογλύφων και του Βερολίνου. Να είναι σίγουροι, πως θα είναι τα δικά τους χέρια και όχι άλλων, που θα σπρώξουν τον επόμενο συμπατριώτη τους από ένα μπαλκόνι!

 Πιστεύουν κοράκι, οι αφελείς, πως αυτοί θα γλιτώσουν. Αλλά δεν ακούν τον γκασμά που σκάβει έναν καινούργιο λάκκο! Μόνο, που αυτή τη φορά, ίσως να είναι και ο δικός τους!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ

http://peritexnisologos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_23.html#more

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ