Αλέξης. Ο άνθρωπος που κρατά πλέον τις τύχες μας στα χέρια του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

166375-tsiprasΌλοι σχεδόν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή και φυσικά ο Αλέξης Τσιπρας πρωθυπουργός της Ελλάδας σε ηλικία μόλις 39 ετών. Εκείνο μόνο που μένει να διευκρινιστεί την Κυριακή το βράδυ είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος ή όχι.
Όλοι ακόμα ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα είναι το απόλυτο αφεντικό του πολιτικού συστήματος και φυσικά το απόλυτο αφεντικό του κράτους και της χώρας. Είναι κάτι σαν Ρωμαίος Αύγουστος, αφού είναι ο αρχηγός της εκτελεστικής εξουσίας και της δημόσιας διοίκησης, είναι ο αρχηγός της νομοθετικής εξουσίας, είναι ο αρχηγός της Δικαιοσύνης και ακόμα είναι και ο αρχηγός της Εκκλησίας, από τη στιγμή που η μισθοδοσία του κλήρου και η εκκλησιαστική περιουσία εξαρτώνται από τη βούληση του πρωθυπουργού. 
Επιπλέον, αφού το πολιτικό σύστημα είναι εντελώς αυτονομημένο από την ελληνική κοινωνία η οποία και δεν μπορεί να επέμβει με κανέναν θεσμικό τρόπο στις πολιτικές αποφάσεις, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι τύχες όλων μας είναι στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού και από την Δευτέρα το πρωϊ θα είναι στα χέρια του νεαρού Αλέξη Τσίπρα.
Αν ο Αλέξης Τσίπρας θαμπωθεί από την έπαρση της ισοβιότητας που σαγηνεύει όλους τους πρωθυπουργούς, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι πλέον απόλυτα αναλώσιμοι, τότε οι τύχες μας θα γίνουν δυστυχίες μας. Αν όμως αντιληφθεί έγκαιρα ότι δεν μπορεί να πάει μακριά χωρίς την κοινωνία μαζί του, χωρίς τη θεσμική συμμετοχή του λαού στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα κοινωνικά κινήματα, τότε θα μακροημερεύσει και θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα μεταρρυθμιστή. Διαφορετικά θα έχει την πολιτική τύχη του κ. Σαμαρά.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ