Έκκληση για συλλογική δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από την Τσεχία

ζεμανO πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν απηύθυνε σήμερα έκκληση να αναληφθεί συλλογική δράση από τη διεθνή κοινότητα υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών


εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που προετοιμάζει, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα «Ολοκαύτωμα» με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

«Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μοιάζει στη ναζιστική Γερμανία των αρχών της δεκαετίας του 1930.

Αυτό με το οποίο μας απειλεί είναι ένα Ολοκαύτωμα με θύματα όχι 6 εκατομμύρια Εβραίους, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών, άθεους καθώς και μουσουλμάνους» επισήμανε ο Ζέμαν στην Πράγα, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς- Μπίρκεναου και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Προκειμένου να εμποδίσουμε ένα νέο Ολοκαύτωμα «χρειαζόμαστε μία συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με τη συμμετοχή, εφόσον είναι δυνατόν, όλων των μόνιμων μελών του Συμβουλίου» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τσεχίας, αυτή η επιχείρηση πρέπει να διεξαχθεί εναντίον των «στρατοπέδων εκπαίδευσης των τρομοκρατών, με την χρήση εξελιγμένων μέσων όπως τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

«Δεν πρέπει να δημιουργείται η ψευδαίσθηση (…) ότι η διεθνής τρομοκρατία περιορίζεται σε κάποιες μικρές ομάδες χωρίς αρκετό οπλισμό. Πρόκειται για μία παγκόσμια οργάνωση, μία δύναμη που δε σταματά να μεγεθύνεται» τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος.

«Δε διαπραγματευόμαστε με τους τρομοκράτες, πολεμάμε εναντίον τους με την χρήση στρατιωτικής βίας» επέμεινε ο Ζέμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ