Η Τουρκία καλεί το Facebook να απαγορεύσει… προσβλητικές αναρτήσεις για τον Μωάμεθ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

τουρκιαΟ Zuckerberg έχει ήδη αφαιρέσει 1.893 δημοσιοποιήσεις μετά από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης!

Δικαστήριο της Τουρκίας εξέδωσε διαταγή χτες, σύμφωνα με την οποία καλεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook να απαγορεύσει αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που προσβάλλουν τον Μωάμεθ. Πριν από μερικές ημέρες είχε προηγηθεί άλλο δικαστικό φιρμάνι τουρκικού δικαστηρίου που είχε απαγορεύσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που αναπαρήγαγαν το εξώφυλλο του σατυρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», στο οποίο απεικονιζόταν το περίφημο πλέον σκίτσο του προφήτη των μουσουλμάνων.

Η διοίκηση του Facebook με επικεφαλής τον Mark Zuckerberg δεν έχει εκδώσει απάντηση ακόμη στο παράλογο, αλλά ενδεικτικό για την τουρκική λογική, αίτημα του δικαστηρίου της χώρας. Παρόλα αυτά, η εταιρεία του Zuckerberg έχει ήδη αφαιρέσει από τις σελίδες της 1.893 αναρτήσεις κατόπιν αιτήσεως της τουρκικής κυβέρνησης.

Η φίμωση του λόγου και ο περιορισμός των ελευθεριών δεν είναι πρωτόγνωρος στην τουρκική πραγματικότητα. Τον περασμένο χρόνο ο τούρκος Πρωθυπουργός, Ερντογάν, είχε αποκλείσει την πρόσβαση των τούρκων πολιτών στο Twitter, μετά από σειρά αναρτήσεων στο μέσο ηλεκτρονικής δικτύωσης που τον ενέπλεκαν σε σκάνδαλο διαπλοκής. Επίσης, ο Ερντογάν είχε επιβάλλει δίμηνο αποκλεισμό και στην υπηρεσία Youtube για τον ίδιο λόγο, φτάνοντας στον περασμένο Δεκέμβριο, όπου με εντολή του συνελήφθησαν δεκάδες δημοσιογράφων, εξαιτίας της πολιτικής κριτικής που ασκούσαν στο πρόσωπό του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, αν και απέστειλε τον Νταβούτογλου στην πορεία των παγκόσμιων ηγετών στο Παρίσι που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατυρικό περιοδικό, έχει επανειλλημμένως επιτεθεί στην θεματολογία της συντακτικής ομάδας του «Charlie Hebdo», κατηγορώντας τους για έξαρση μίσους και ρατσισμού κατά του ισλάμ.

«Αυτό το περιοδικό είναι κακόφημο για τις προσβλητικές του εκδόσεις κατά των μουσουλμάνων. Αυτό δεν ονομάζεται ελευθερία του Τύπου, αλλά ισοδυναμεί με το να σπέρνεις τρόμο, προσβάλλοντας τις ελευθερίες των άλλων. Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς όρια», είχε δηλώσει ο τούρκος Πρωθυπουργός σχετικά με τις εκδόσεις του γαλλικού περιοδικού που αιματοκυλίστηκε από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, ενώ σύμφωνα με το ενημερωτικό δίκτυο «Breitbart» ο Ερντογάν είχε αφήσει να υποννοηθεί σε ομιλία του ότι οι γαλλικές αρχές κατασκεύσαν την σφαγή στο γαλλικό περιοδικό, προκειμένω να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα προς το ισλάμ…

Hellasforce

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ