«Κατάπτυστες οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους»

Japan's Prime Minister Shinzo Abe attends a news conference at his official residence in Tokyo«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε το νέο απειλητικό βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος

όπου εμφανίζεται ο δεύτερος Ιάπωνας όμηρος, Κέντζι Γκότο να κρατά μια φωτογραφία του ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ Κασασμπέχ, επίσης ομήρου του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν και τους δυο μέσα σε 24 ώρες. «Αυτές οι απειλές είναι κατάπτυστες», είπε στους δημοσιογράφους ο Σίνζο Άμπε προσθέτοντας: «Νιώθω βαθιά αγανάκτηση. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ζήτησα από τους υπουργούς να ενεργήσουν με ενιαίο τρόπο για να απελευθερωθεί ο Γκότο» ο Ιάπωνας δημοσιογράφος ο οποίος κρατείται από τις τζιχαντιστές.

Ο Άμπε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι νιώθει μεγάλη οργή για το νέο βίντεο και τόνισε ότι η Ιαπωνία καλεί την Ιορδανία να συνεργαστούν για τη γρήγορη απελευθέρωση των ομήρων.
Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή να δηλώνει ότι ο Γκότο και ο Ιορδανός πιλότος θα εκτελεστούν σε λιγότερο απο 24 ώρες εκτός αν η Ιορδανία απελευθερώσει τη γυναίκα καμικάζι Σάιντα αλ Ρισαουί. Η γυναίκα αυτή έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην Ιορδανία

Η ιαπωνική κυβέρνηση όπως επίσης είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο και συνεργάζεται στενά με την ιορδανική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ