Τα λεφτά των Ελλήνων, στους Έλληνες! Το δημόσιο να ασκήσει τωρα τα δικαιώματα του στις τραπεζες…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150128053132

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου και την άσκηση των δικαιωμάτων πλειοψηφίας που κατέχει το Δημόσιο στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί συχνά κατά του τραπεζικού συστήματος και των διοικήσεων των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους οι διοικήσεις που πτώχευσαν τις τράπεζες. Σε προεκλογικές τους τοποθετήσεις υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατυπώσει τις θέσεις του κόμματος για τον τραπεζικό τομέα, κυρίως σε τομείς όπως τα «κόκκινα» δάνεια και οι δανειοδοτήσεις στις επιχειρήσεις (φτάνοντας μέχρι την περίπτωση μηνυτήριας αναφοράς του κ. Π. Κουρουμπλή για τους όρους με τους οποίους οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε δανειοδοτήσεις της τελευταίας 15ετίας). Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά ο νυν υπερυπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης είχε αναφερθεί σε εθνικοποίηση των τραπεζών, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι ιδιώτες μέτοχοι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από μία τέτοια προοπτική.
Στην παρούσα φάση το Δημόσιο μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ελέγχει το 67,3% της Τράπεζας Πειραιώς, το 66,24% της Alpha Bank, το 57,2% της Εθνικής Τράπεζας, αλλά μόλις το 35,4% της Eurobank.
http://www.newsbomb.gr/oikonomia/trapezes/story/549782/pros-allagi-dioikiseon-ton-trapezon#ixzz3Q89Geawl

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ