Το Αμάν ζήτησε αποδείξεις ότι ο πιλότος που κρατείται από το ΙΚ είναι ζωντανός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΛΟΤΟΣΗ Ιορδανία ζήτησε αποδείξεις ότι ο πιλότος της Πολεμικής της Αεροπορίας που έχει αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται ακόμη εν ζωή, όμως δεν έλαβε απάντηση, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ένας υπουργός, λίγη ώρα αφότου έληξε το τελεσίγραφο που έχει απευθύνει στο Αμάν η τζιχαντιστική οργάνωση.


Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το ΙΚ απειλούσε ότι θα σκοτώσει μέσα σε 24 ώρες τον Ιορδανό πιλότο Μάαζ αλ Κασάσμπεχ και τον Ιάπωνα όμηρο Κέντζι Γκότο εάν δεν αποφυλακιστεί η Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι. Σύμφωνα με το Τόκιο, το τελεσίγραφο αυτό έληξε στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Στις 16.50 ο υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Τζούντεχ έγραψε στο Twitter: «Ζητήσαμε αποδείξεις ότι ο ήρωας Μάαζ είναι στη ζωή και είναι ασφαλής, όμως δεν πήραμε απάντηση». Μια ώρα νωρίτερα, είχε διευκρινίσει, πάντα μέσω του Twitter, ότι η Ιρακινή κρατούμενη δεν έχει αποφυλακιστεί. «Οι πληροφορίες για την απελευθέρωση της Ρισάουι και την αναχώρησή της από την Ιορδανία είναι λανθασμένες. Είπαμε εξαρχής ότι η αποφυλάκισή της συνδέεται με την απελευθέρωση του Μάαζ», έγραψε ο υπουργός.

Η Ρισάουι έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην Ιορδανία για συμμετοχή στις επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2005 στο Αμάν και στοίχισαν τη ζωή σε 60 ανθρώπους.

Ο Ιορδανός πιλότος αιχμαλωτίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου, όταν το μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας συνετρίβη στη Συρία κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον θέσεων του ΙΚ, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που οργανώνει ο διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών.
Ο Κέντζι Γκότο είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος που κρατείται όμηρος από τα τέλη Οκτωβρίου στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ