Ελέγχουν την αυθεντικότητα του νέου απειλητικού μηνύματος των τζιχαντιστών

μηνυμαΥπό εξέταση από τις ιαπωνικές υπηρεσίες είναι το νέο απειλητικό ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος όπως ανέφερε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Μάθαμε για το νέο μήνυμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου» δήλωσε ο Άμπε την Πέμπτη το πρωί. «Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση το συντομότερο του Ιάπωνα πολίτη Κέντζι Γκόνο που είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους» συμπλήρωσε. «Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία της ιορδανικής κυβέρνησης» επανέλαβε ο Σίνζο Άμπε .
Το νέο βίντεο που αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, όπως ανέφερε η αμερικανική υπηρεσίας παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE). Η μορφή αυτής της καταγραφής θυμίζει τα δύο προηγούμενα ηχητικά βίντεο των οποίο η αξιοπιστία θεωρήθηκε μεγάλη. Εμφανίζει μία σταθερή εικόνα του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο όπου ακούγεται να διαβάζει στα αγγλικά ένα μήνυμα. Σε αυτό εξηγεί ότι ο Ιορδανός πιλότος που είναι επίσης όμηρος θα εκτελεστεί αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει πριν τη δύση του Ηλίου ώρα Μοσούλης μια ιρακινή γυναίκα που έχει ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να ανταλλάξει τον Γκότο με την ιρακινή Σάιντα αλ Ρισαουί η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ιορδανία για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα επιθέσεων στο Αμμάν το 2005.
Η λύση αυτή θα ικανοποιούσε το Τόκιο, αλλά είναι δύσκολο να την αποδεχτεί η κυβέρνηση και η κοινή γνώμη στην Ιορδανία. Το Τόκιο ωστόσο προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση της Ιορδανίας να σώσει τον Γκότο καθώς ήδη η ιαπωνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εκτέλεση πριν από λίγες ημέρες του άλλου Ιάπωνα ομήρου Αρούνα Γιουκάουα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ