Τουλάχιστον 14.000 Νιγηριανοί κατέφυγαν στο Τσαντ για να γλυτώσουν από τους Ισλαμοφασίστες

ισλΠερισσότεροι από 14.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Τσαντ από τις αρχές του 2015 καθώς εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις βιαιότητες που διαπράττει η Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.


«Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί από τη Νιγηρία από τις αρχές του 2015. Οι αφίξεις συνεχίζονται με ένα ρυθμό της τάξης των 774 ανθρώπων ανά ημέρα» σύμφωνα με την έκθεση.

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι θα υπάρξει επιπλέον εισροή πληθυσμών εξαιτίας της κλιμάκωσης των επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία, όπως επίσης και λόγω της ενδεχόμενης έντασης που συνδέεται με τις εκλογές» στη Νιγηρία, συνεχίζει η έκθεση, που προβλέπει ότι ο αριθμός «των προσφύγων θα ανέλθει στους 30.000 στο Τσαντ το 2015».

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από το 2009 στις επιθέσεις που εξαπολύει η Μπόκο Χαράμ και τις μάχες με τον στρατό της Νιγηρίας και σχεδόν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των εχθροπραξιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ